LF1 Limitless, de toekomstige grote SUV van Lexus

16/01/18 om 17:44 - Bijgewerkt om 17:46

Bron: Belga

Met het LF1 Limitless Concept, kondigt Lexus een nieuwe generatie van luxueuze vierdeurs SUV coupés aan. Is dit een voorproefje van de LX "Coupé"?

LF1 Limitless, de toekomstige grote SUV van Lexus

LF1 Limitless, de toekomstige grote SUV van Lexus © BELGA

Er wordt over deze wagen al weken gepraat en nu is hij eindelijk in vol ornaat onthuld op het Salon van Detroit. De LF1 concept is een wagen "zonder limieten" - vandaar de benaming 'Limitless' - aangezien hij kan voldoen aan alle behoeften van de markt dankzij de uitgebreide personaliseringsmogelijkheden, maar ook door de verschillende aandrijvingen: zowel een verbrandingsmotor, een hybride, een elektromotor als een brandstofcel behoren tot de opties.

De LF1 concept werd ontworpen in het Californische designcentrum van het merk en het prototype toont vooral "de organische vormen van het vloeibaar metaal dat door een Japans zwaard gevormd lijkt", een lyrische omschrijving voor zijn knappe look die zowel luxe als elegantie uitstraalt. Concreet is dit prototype wellicht een voorloper van een coupéversie van de GX of de LX. Deze modellen zijn in de VS reeds op de markt en maken gebruik van de basis van de Toyota Land Cruiser, voorzien van een specifiek koetswerk.

Verandert het Japanse merk nu van politiek en gaat het ook zijn grote SUV's op de Europese markt lanceren? Dat is helemaal niet zeker, maar wel het is een feit dat de luxe SUV's steeds meer marktaandeel inpikken van de traditionele limousines, zodat dit scenario niet helemaal onverwacht is. Hoewel het om een prototype gaat, is deze wagen wel getooid met de bekende 3D-grille die op de recent gelanceerde Lexus-modellen prijkt. De grootste verandering is achteraan te merken met een hertekend kontje dat deze indrukwekkende wagen, die meer dan 5 meter lange en bijna 2 meter breed is, fraaie coupéallures bezorgt.(Belga)

Onze partners