Met de nieuwe RX 350L en RX 450hL kunnen Lexus-klanten voortaan opteren voor een derde zetelrij. De SUV biedt zo plaats aan zeven personen zonder daarbij te raken aan de gestroomlijnde look en het levendige weggedrag.

Lexus verlengde het koetswerk achteraan met 110 millimeter en opteerde voor een steilere achterklepruit dan op de modellen met twee rijen. Zo genieten de passagiers op de derde zetelrij van voldoende hoofdruimte en wordt ook de kofferruimte achter de derde zetelrij een stuk ruimer. De zevenzitter gebruikt een 60/40 neerklapbare achterbank. De toegang tot de derde rij wordt vereenvoudigd door een hendel die de tweede zetelrij naar voren schuift. Door achter de derde zetelrij een langere koffervloer te bieden is de RX L ook heel ruim en veelzijdig.

Europese kopers in het luxesegment, die een gezinswagen met drie rijen zoeken, vinden in de Lexus RX 450hL 2018 een ideale reisgenoot. Het Lexus Hybrid Drive-systeem paart de 3.5 V6-benzinemotor met directe D4-S-injectie aan twee koppelrijke elektromotoren-generatoren om een totaal systeemvermogen van 313 pk te leveren voor krachtige acceleraties en inhaalprestaties.

Het AWD-systeem is uniek voor het hybridemodel. In tegenstelling tot de RX 350L AWD, die een transferbak en aandrijfas naar de achterwielen gebruikt, werkt de RX 450hL met een onafhankelijke, achteraan gemonteerde elektromotor, die wanneer nodig de achterwielen aandrijft om een optimale tractie te verzekeren. In de RX 450hL voegt het 'Drive Mode Select'-systeem nog een vierde modus toe, EV, die het mogelijk maakt om korte afstanden zuiver elektrisch af te leggen.

Deze nieuwe versie van de Lexus RX zal in België beschikbaar zijn vanaf juni 2018.(Belga)