Badstad Knokke verandert deze zomer in een heus autosalon want heel wat (premium-)merken zijn er aanwezig met een pop-up waar ze hun nieuwigheden in een exclusief kader tonen. Lexus toont in haar "Experience Lounge" de LC 500 en die krijgt een vernieuwende en dynamische vormgeving. Vooral het imposant, trapeziumvormig radiatorrooster spreekt tot de verbeelding. De grote luchtinlaten in de snuit en de flank van de coupé suggereren sportieve prestaties.

De LC 500 wordt aangedreven door een 5 liter grote V8-motor die 473 pk levert bij 7.100 opm. Deze V8 wordt aan een automatische transmissie met tien versnellingen gekoppeld. Deze coupé voor vier personen spurt in 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u. Lexus voorziet ook een hybride variant, de LC500h. Die maakt gebruik van een 3,5 liter grote V6-motor en een meerfasige elektrische aandrijving. Het systeemvermogen bedraagt hier 354 pk en de sprintoefening tot 100 km/u lukt in 5 tellen. De LC komt in mei volgend jaar op de markt en is van 5 tot en met 16 augustus te zien in Knokke.(Belga)

Badstad Knokke verandert deze zomer in een heus autosalon want heel wat (premium-)merken zijn er aanwezig met een pop-up waar ze hun nieuwigheden in een exclusief kader tonen. Lexus toont in haar "Experience Lounge" de LC 500 en die krijgt een vernieuwende en dynamische vormgeving. Vooral het imposant, trapeziumvormig radiatorrooster spreekt tot de verbeelding. De grote luchtinlaten in de snuit en de flank van de coupé suggereren sportieve prestaties. De LC 500 wordt aangedreven door een 5 liter grote V8-motor die 473 pk levert bij 7.100 opm. Deze V8 wordt aan een automatische transmissie met tien versnellingen gekoppeld. Deze coupé voor vier personen spurt in 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u. Lexus voorziet ook een hybride variant, de LC500h. Die maakt gebruik van een 3,5 liter grote V6-motor en een meerfasige elektrische aandrijving. Het systeemvermogen bedraagt hier 354 pk en de sprintoefening tot 100 km/u lukt in 5 tellen. De LC komt in mei volgend jaar op de markt en is van 5 tot en met 16 augustus te zien in Knokke.(Belga)