Leasys komt naar België

28/12/17 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:58

Bron: Belga

Leasys SpA is een lange termijn verhuurmaatschappij die zich internationaal wil profileren. Leasys is een onderdeel van de FCA-bank van de Fiat-Chrysler groep en is voortaan ook actief op de Belgische markt.

Leasys komt naar België

Leasys komt naar België © BELGA

Na Spanje, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië zet Leasys in zijn expansiebeweging ook vaste voet aan grond op Belgische bodem, een markt waar de leasingsector sterk is vertegenwoordigd. Het bedrijf ziet echter nog groeimogelijkheden voor kleine en middelgrote bedrijven en ook voor particulieren. In Italië is Leasys het voorbije jaar met 5% gegroeid in vergelijking met 2016. Er werd een recordaantal voertuigen (54.000) geleverd en de winst werd vooral bij professionals en particulieren opgetekend. Die laatsten kiezen steeds vaker een leaseformule boven een klassieke aankoop.

Leasys beheert vandaag een vloot van ongeveer 200.000 voertuigen (personenwagens en bestelwagens). Het verhuurbedrijf zal ook in ons land de formules "Be Free" en "Be Free Pro" op de markt brengen, die bedoeld zijn voor particulieren en professionals. Deze systemen zijn vooral in Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië erg succesvol. Leasys Belgium wordt bestuurd door Danny Meulenberghs onder het toeziend oog van Jean-Luc Mas, directeur-generaal bij FCA Bank België.(Belga)

Onze partners