Land Rover steunt Mobile Malaria Project

Land Rover stelt een speciaal aangepaste Discovery ter beschikking voor een expeditie in Namibië, Tanzania en Kenia waarbij men onderzoek wil doen naar malaria.

Land Rover werkt mee aan het ‘Mobile Malaria Project’ en bekroont dit onderzoek naar deze – nog steeds dodelijke – ziekte met de Land Rover Bursary in samenwerking met de Royal Geographical Society. De projectmedewerkers vertrokken recent in de sub-sahara voor een reis van 8 weken met de speciaal aangepaste Land Rover Discovery. Men wil vooral onderzoek naar malariacontrole omdat in deze regio 90% van de wereldwijde malariagevallen voorkomen.

De Discovery werd aangepast bij de Land Rover Special Vehicle Operations afdeling en de wagen is uitgerust met een mobiel laboratorium waarin DNA-sequencing mogelijk is. Aan boord is een klein labo dat de 1.137 liter aan bagageruimte perfect gebruikt. In het labo zit ook een koel/vriescombinatie, een speciaal bagagerek en een bijkomende expeditiebatterij. Uiterlijk herken je deze Land Rover aan de zonnewering, de lier, zand- en modder rijplaten en een set extra ledverstralers op het dak voor de nachtelijke ritten.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content