Land Rover werkt mee aan het 'Mobile Malaria Project' en bekroont dit onderzoek naar deze - nog steeds dodelijke - ziekte met de Land Rover Bursary in samenwerking met de Royal Geographical Society. De projectmedewerkers vertrokken recent in de sub-sahara voor een reis van 8 weken met de speciaal aangepaste Land Rover Discovery. Men wil vooral onderzoek naar malariacontrole omdat in deze regio 90% van de wereldwijde malariagevallen voorkomen.

De Discovery werd aangepast bij de Land Rover Special Vehicle Operations afdeling en de wagen is uitgerust met een mobiel laboratorium waarin DNA-sequencing mogelijk is. Aan boord is een klein labo dat de 1.137 liter aan bagageruimte perfect gebruikt. In het labo zit ook een koel/vriescombinatie, een speciaal bagagerek en een bijkomende expeditiebatterij. Uiterlijk herken je deze Land Rover aan de zonnewering, de lier, zand- en modder rijplaten en een set extra ledverstralers op het dak voor de nachtelijke ritten.(Belga)

Land Rover werkt mee aan het 'Mobile Malaria Project' en bekroont dit onderzoek naar deze - nog steeds dodelijke - ziekte met de Land Rover Bursary in samenwerking met de Royal Geographical Society. De projectmedewerkers vertrokken recent in de sub-sahara voor een reis van 8 weken met de speciaal aangepaste Land Rover Discovery. Men wil vooral onderzoek naar malariacontrole omdat in deze regio 90% van de wereldwijde malariagevallen voorkomen. De Discovery werd aangepast bij de Land Rover Special Vehicle Operations afdeling en de wagen is uitgerust met een mobiel laboratorium waarin DNA-sequencing mogelijk is. Aan boord is een klein labo dat de 1.137 liter aan bagageruimte perfect gebruikt. In het labo zit ook een koel/vriescombinatie, een speciaal bagagerek en een bijkomende expeditiebatterij. Uiterlijk herken je deze Land Rover aan de zonnewering, de lier, zand- en modder rijplaten en een set extra ledverstralers op het dak voor de nachtelijke ritten.(Belga)