Het Oostenrijkse Rode kruis gaat experimenteren met een nieuwe onderzoeks- en reddingsdrone. Die is in staat om op het dak van een Discovery te landen, zelfs wanneer die laatste rijdt. De dronetechnologie maakt gebruik van magnetische aantrekkingskracht en een automatische positionering (wereldpremière). Dit moet het Rode Kruis helpen bij een betere communicatie en het kan vooral de reactietijden bij rampen beperken.

De relatie tussen Land Rover en het Britse Rode Kruis startte al in 1954 en dit zou later resulteren in een wereldwijde samenwerking. Land Rover ondersteunt vandaag 18 humanitaire projecten in ruim 25 landen. Deze Project Hero drone kan vanuit de wagen bestuurd worden via een tablet. Zo kunnen de passagiers al rijdend de omgeving van de wagen evalueren. Door de technische flexibiliteit van dit Hero Project kan het Oostenrijkse Rode Kruis alle specifieke communicatietechnologie in één wagen monteren. Op die manier kan het team de volgende stappen ter plekke en in real time coördineren. Men is ook niet langer gebonden aan de beperkingen waarmee men op het terrein rekening moet houden. (Belga)

Het Oostenrijkse Rode kruis gaat experimenteren met een nieuwe onderzoeks- en reddingsdrone. Die is in staat om op het dak van een Discovery te landen, zelfs wanneer die laatste rijdt. De dronetechnologie maakt gebruik van magnetische aantrekkingskracht en een automatische positionering (wereldpremière). Dit moet het Rode Kruis helpen bij een betere communicatie en het kan vooral de reactietijden bij rampen beperken. De relatie tussen Land Rover en het Britse Rode Kruis startte al in 1954 en dit zou later resulteren in een wereldwijde samenwerking. Land Rover ondersteunt vandaag 18 humanitaire projecten in ruim 25 landen. Deze Project Hero drone kan vanuit de wagen bestuurd worden via een tablet. Zo kunnen de passagiers al rijdend de omgeving van de wagen evalueren. Door de technische flexibiliteit van dit Hero Project kan het Oostenrijkse Rode Kruis alle specifieke communicatietechnologie in één wagen monteren. Op die manier kan het team de volgende stappen ter plekke en in real time coördineren. Men is ook niet langer gebonden aan de beperkingen waarmee men op het terrein rekening moet houden. (Belga)