Squadra Corse, de race-afdeling van Lamborghini, heeft dezer dagen de handen meer dan vol. De technici leggen momenteel de laatste hand aan de raceversie van de Urus SUV, die volgend seizoen zijn opwachting op de circuits zal maken. Maar nu blijkt er nog een ander fraai project in de finale ontwikkelingsfase te zitten in de ateliers van het Italiaanse sportwagenmerk.

Er wordt namelijk ook een uiterst performante circuitbolide aangekondigd. Het zou gaan om een tweezitter aangedreven door een V12-krachtbron die niet voor gebruik op de openbare weg zal worden gehomologeerd. Wellicht is dit een ultieme, extreme variant van de Aventador, die stilaan aan het eind van zijn carrière komt. Volgens de eerste beelden en geruchten zou de stroomlijn verder zijn aangepast met extra spoilerwerk en zou de twaalfcilinder ruim 800 pk produceren. Hoeveel deze bolide moet kosten, werd nog niet gezegd. Maar reken maar dat het prijskaartje even exclusief zal zijn als de mechaniek onder het fraaie koetswerk.(Belga)

Squadra Corse, de race-afdeling van Lamborghini, heeft dezer dagen de handen meer dan vol. De technici leggen momenteel de laatste hand aan de raceversie van de Urus SUV, die volgend seizoen zijn opwachting op de circuits zal maken. Maar nu blijkt er nog een ander fraai project in de finale ontwikkelingsfase te zitten in de ateliers van het Italiaanse sportwagenmerk.Er wordt namelijk ook een uiterst performante circuitbolide aangekondigd. Het zou gaan om een tweezitter aangedreven door een V12-krachtbron die niet voor gebruik op de openbare weg zal worden gehomologeerd. Wellicht is dit een ultieme, extreme variant van de Aventador, die stilaan aan het eind van zijn carrière komt. Volgens de eerste beelden en geruchten zou de stroomlijn verder zijn aangepast met extra spoilerwerk en zou de twaalfcilinder ruim 800 pk produceren. Hoeveel deze bolide moet kosten, werd nog niet gezegd. Maar reken maar dat het prijskaartje even exclusief zal zijn als de mechaniek onder het fraaie koetswerk.(Belga)