Lamborghini prijst Urus

20/12/17 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:59

Bron: Belga

De Lamborghini-invoerder deelde de officiële Belgische prijs mee van de nieuwe Urus. Deze über-SUV wordt de uwe in ruil voor een "schamele" 208.725 euro.

Lamborghini prijst Urus

Lamborghini prijst Urus © BELGA

Bij de premium SUV's wordt de lat steeds hoger gelegd sinds de luxemerken zich op dit segment hebben gestort. Lamborghini keek lang de kat uit de boom, maar bracht recent dan toch zijn langverwachte Urus uit, die zonder twijfel de nieuwe referentie wordt onder de über-SUV's.

De Urus maakt op elk vlak indruk. Hij puurt 650 pk en 850 Nm uit zijn 4 liter V8-biturbo. Daarmee behaalt de Lambo een topsnelheid van 305 km/u en sprint hij in 3,6 seconden van 0 tot 100 km/u en 12,8 seconden tot 200 km/u. Prestaties die op het niveau staan van de GT's van hetzelfde huis. Dat geldt trouwens ook voor het prijskaartje, dat oploopt tot 208.725 euro.

Tja, voor wat, hoort wat, zegt men bij Lamborghini. De Urus pakt dan ook uit met een indrukwekkende technische uitrusting die onder meer vierwielaandrijving met een Torsen-middendifferentieel, vierwielsturing, actieve antirolstangen, luchtveren, koolstofkeramische remschijven en een achterdifferentieel met vectoriële koppelverdeling omvat, naast uiteraard een riante en luxueuze uitdossing van topkwaliteit van het interieur.(Belga)

Onze partners