Op het Salon van Genève stelde Lamborghini de Huracan Performante voor. Dit is de ultieme versie van de Italiaanse sportwagen die nog prestatiegerichter is. Dat werd al in de verf gezet met een recordtijd op de Nürburgring, het circuit dat als barometer geldt voor de onderlinge waardeverhoudingen tussen de sportwagens. De technici mochten nog eens flink los gaan bij de ontwikkeling van de Huracan Performante.

Er werd gewerkt aan het gewicht, de chassisstijfheid, het motorvermogen en de aerodynamica om de prestaties verder te optimaliseren. Zo werd intensief gebruik gemaakt van koolstofvezel waardoor het gewicht met 40 kg kon worden gereduceerd tot 1.382 kg. Verder werd de 5,2 liter V10 opgevoerd tot 640 pk en 600 Nm, en zorgt de 'Aerodinamica Lamborghini Attiva' (ALA) technologie met bewegende koetswerkelementen ervoor dat de neerwaartse druk met maar liefst 750% toeneemt tegenover de 'gewone' Huracan.

Door al deze ingrepen gaat de Lamborghini Huracan Performante er natuurlijk als een kruisraket van door. De spurt van 0 tot 100 km/u neemt amper 2,9 seconden in beslag en zes tellen later duidt de teller al 200 km/u aan! De topsnelheid bedraagt 325 km/u. Geïnteresseerd? Begeef u dan met een cheque van 237.160 euro naar de dichtstbijzijnde Lamborghini-verdeler en uw exemplaar van de Huracan Performante wordt tegen de zomervakantie geleverd. (Belga)

Op het Salon van Genève stelde Lamborghini de Huracan Performante voor. Dit is de ultieme versie van de Italiaanse sportwagen die nog prestatiegerichter is. Dat werd al in de verf gezet met een recordtijd op de Nürburgring, het circuit dat als barometer geldt voor de onderlinge waardeverhoudingen tussen de sportwagens. De technici mochten nog eens flink los gaan bij de ontwikkeling van de Huracan Performante. Er werd gewerkt aan het gewicht, de chassisstijfheid, het motorvermogen en de aerodynamica om de prestaties verder te optimaliseren. Zo werd intensief gebruik gemaakt van koolstofvezel waardoor het gewicht met 40 kg kon worden gereduceerd tot 1.382 kg. Verder werd de 5,2 liter V10 opgevoerd tot 640 pk en 600 Nm, en zorgt de 'Aerodinamica Lamborghini Attiva' (ALA) technologie met bewegende koetswerkelementen ervoor dat de neerwaartse druk met maar liefst 750% toeneemt tegenover de 'gewone' Huracan.Door al deze ingrepen gaat de Lamborghini Huracan Performante er natuurlijk als een kruisraket van door. De spurt van 0 tot 100 km/u neemt amper 2,9 seconden in beslag en zes tellen later duidt de teller al 200 km/u aan! De topsnelheid bedraagt 325 km/u. Geïnteresseerd? Begeef u dan met een cheque van 237.160 euro naar de dichtstbijzijnde Lamborghini-verdeler en uw exemplaar van de Huracan Performante wordt tegen de zomervakantie geleverd. (Belga)