Bij ons is Lada weliswaar van de markt verdwenen, maar het Russische automerk is zeker nog uit het collectief autogeheugen verdwenen, want de modellen 2107 en Niva lieten een onuitwisbare indruk na. De laatste jaren doorzwom Lada woelige waters, waardoor de productie niet optimaal verliep en de vernieuwing van het gamma verder op zich liet wachten. In 2014 nam de groep Renault-Nissan een meerderheidsparticipatie in de constructeur AvtaVaz, waaronder Lada valt, en daarmee lijkt het tij eindelijk te zullen keren.

Zo lieten de Russen onlangs weten dat de opvolger van de Niva in de loop van 2018 op de markt komt. Veel meer details zijn nog niet bekend, maar uiteraard wordt verwacht dat deze "nieuwe Niva" wellicht de fraaie trekken zal aannemen van de XCode, de conceptwagen die vorig jaar op het autosalon van Moskou werd voorgesteld. Hopelijk wordt het een aantrekkelijke SUV met degelijke offroad-capaciteiten, zodat de Niva eindelijk een waardige opvolger krijgt.(Belga)

Bij ons is Lada weliswaar van de markt verdwenen, maar het Russische automerk is zeker nog uit het collectief autogeheugen verdwenen, want de modellen 2107 en Niva lieten een onuitwisbare indruk na. De laatste jaren doorzwom Lada woelige waters, waardoor de productie niet optimaal verliep en de vernieuwing van het gamma verder op zich liet wachten. In 2014 nam de groep Renault-Nissan een meerderheidsparticipatie in de constructeur AvtaVaz, waaronder Lada valt, en daarmee lijkt het tij eindelijk te zullen keren.Zo lieten de Russen onlangs weten dat de opvolger van de Niva in de loop van 2018 op de markt komt. Veel meer details zijn nog niet bekend, maar uiteraard wordt verwacht dat deze "nieuwe Niva" wellicht de fraaie trekken zal aannemen van de XCode, de conceptwagen die vorig jaar op het autosalon van Moskou werd voorgesteld. Hopelijk wordt het een aantrekkelijke SUV met degelijke offroad-capaciteiten, zodat de Niva eindelijk een waardige opvolger krijgt.(Belga)