Laatste exemplaren van de Ducati Panigale geleverd

30/11/18 om 10:50 - Bijgewerkt om 10:51

Bron: Belga

De laatste 1.299 exemplaren van de Panigale R Final Edition worden inmiddels geleverd bij de Ducati-verdelers. Dit is de laatste kans voor liefhebbers van deze bijzondere motorfiets.

Laatste exemplaren van de Ducati Panigale geleverd

Laatste exemplaren van de Ducati Panigale geleverd © BELGA

De exclusieve en nieuwste Panigale R Final Edition 1299 wordt momenteel geleverd aan Ducati-dealers. De Final Edition is een opmerkelijke motor die hulde brengt aan een model dat cruciaal werd voor Ducati en één van de meest opwindende hoofdstukken van het Wereldkampioenschap Superbike heeft geschreven.

Er worden slechts 1.299 (genummerde) exemplaren gebouwd. Elke motor wordt geleverd met een certificaat, wat van deze Superbike een echt collectors item maakt. De Panigale R Final Edition 1299 voldoet aan de Euro 4-norm. De motor is gebaseerd op die van de Superleggera 1299 en deze Superquadro Final Edition tweecilinder levert 209 pk bij 11.000 opm en 145 Nm trekkracht vanaf 9.000 opm. Hij heeft een lichtere krukas met bredere wangen in combinatie met een balansas. Zowel de drijfstangen als de kleppen zijn van titanium. Net als bij de Superbike-motoren hebben de zuigers een diameter van 116 mm en slechts 2 compressieveren.

Het bijzonder compacte monocoque frame met geïntegreerde airbox werd ontwikkeld in samenwerking met Ducati Corse is ook erg licht zodat de 1299 Panigale R Final Edition slechts 179 kg op de weegschaal zet. De demping is van Öhlins-origine en het titanium uitlaatsysteem werd door Akrapovic ontwikkeld. De tricolore kleurstelling is typerend voor de 1299 Panigale R Final Edition, een cultmotor voor de liefhebber van Italiaanse exoten.(Belga)

Onze partners