Klassieker van Lada nog steeds verkrijgbaar

21/12/17 om 20:00 - Bijgewerkt om 20:02

Bron: Belga

De Lada Niva vierde in 2017 zijn 40e verjaardag en is al even van onze markt verdwenen. Liefhebbers kunnen deze klassieker echter nog steeds in Duitsland bestellen.

Klassieker van Lada nog steeds verkrijgbaar

Klassieker van Lada nog steeds verkrijgbaar © BELGA

Bij onze Oosterburen is het aanbod zelfs nog verder uitgebreid met de langere vijfdeursversie. Blijkbaar is de interesse voor de Niva nog steeds groot genoeg in Duitsland om deze terreinwagen in te voeren. Dit model werd intussen omgedoopt tot '4x4' en is momenteel één van de laatste klassieke terreinwagens op de markt. En dat heeft blijkbaar zijn aantrekkingskracht, want nog steeds krijgt de Duitse verdeler heel wat klanten over de vloer.

Naast zijn charme, bezit dit model natuurlijk nog een andere belangrijke troef: zijn prijskaartje. De driedeurs kost in Duitsland slechts 11.990 euro en voor de vijfdeurs wordt 12.990 euro gevraagd. Die vijfdeurs is een halve meter langer dan de driedeurs, zowel tussen de assen als tussen de bumpers, waar de afstand 4,24 meter bedraagt. Daarmee ontstaat heel wat extra ruimte op de achterbank en in de koffer met een inhoud van 420 liter, of zelfs 780 liter als de achterbank wordt neergeklapt. Voor de aandrijving zorgt nog steeds de bekende, robuuste 1,7-liter viercilinder benzinemotor die 83 pk en 129 Nm produceert. Daarmee haalt de Lada 4x4 een top van ¿ 137 km/u, zodat de kans op flitsboetes vrij gering is.(Belga)

Onze partners