Deze Sportage is goed voor een derde van de Europese verkoop. Deze Sportage deelt zijn technische basis met de Hyundai Tucson. De Kia wordt in Europa gebouwd, in de productiesite van Zilina in Slowakije. Gedurende de eerste helft van dit jaar draaide deze fabriek op haar maximale capaciteit want er werden 177.900 wagens gebouwd, ruim 4,7 % meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Twee derde van de wagens die in deze site van de band rollen, zijn Sportage-modellen.

Het is niet toevallig dat de Sportage vlot over de toonbank gaat want in een recente J.D. Power-kwaliteitsstudie eindigde hij op de eerste plaats. Die resultaten worden ook door het Duitse magazine Auto Motor und Sport bevestigd want tijdens hun duurtest over 100.000 km kende de Kia geen enkel technisch probleem. Kia is ook zeker van haar zaak wat het is de enige constructeur die een fabrieksgarantie van 7 jaar (of 150.000 km) geeft. Deze garantie is overigens overdraagbaar naar een tweehandskoper wanneer de wagen binnen de 7 jaar wordt doorverkocht.(Belga)

Deze Sportage is goed voor een derde van de Europese verkoop. Deze Sportage deelt zijn technische basis met de Hyundai Tucson. De Kia wordt in Europa gebouwd, in de productiesite van Zilina in Slowakije. Gedurende de eerste helft van dit jaar draaide deze fabriek op haar maximale capaciteit want er werden 177.900 wagens gebouwd, ruim 4,7 % meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Twee derde van de wagens die in deze site van de band rollen, zijn Sportage-modellen. Het is niet toevallig dat de Sportage vlot over de toonbank gaat want in een recente J.D. Power-kwaliteitsstudie eindigde hij op de eerste plaats. Die resultaten worden ook door het Duitse magazine Auto Motor und Sport bevestigd want tijdens hun duurtest over 100.000 km kende de Kia geen enkel technisch probleem. Kia is ook zeker van haar zaak wat het is de enige constructeur die een fabrieksgarantie van 7 jaar (of 150.000 km) geeft. Deze garantie is overigens overdraagbaar naar een tweehandskoper wanneer de wagen binnen de 7 jaar wordt doorverkocht.(Belga)