Kia Picanto X-Line klaar voor het avontuur

11/09/17 om 18:56 - Bijgewerkt om 18:59

Bron: Belga

Kia toont op het salon van Frankfurt een avontuurlijke versie op basis van de kleine Picanto. Deze X-Line zal nog dit jaar bij de dealer staan.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de SUV-hype. Constructeurs doen er vandaag alles aan om van de meest populaire modellen avontuurlijke afgeleiden te maken. De Kia Picanto X-Line is daarvan een schoolvoorbeeld. Hij maakt het verschil met zijn gewone broertjes door de extra bodemspeling (+1,5 cm) , de bijkomende koetswerkbeschermers en de kleurelementen. Op deze versie wordt eveneens de nieuwe 1.0 T-GDI motor gelanceerd. Deze 1 liter grote drie cilinder turbo benzinemotor levert 100 pk en 172 Nm aan trekkracht. Deze driepitter heeft flink wat temperament want hij zou in 10,1 seconden van 0 tot 100 km/u spurten.

De Picanto X-Line biedt bovendien een uitgebreide uitrusting, zowel op vlak van veiligheid als qua comfort. Hij wordt geleverd met automatische noodremhulp, een knie-airbag voor de passagier en optioneel wordt ook inductieladen voor een smartphone voorzien. (Belga)

Onze partners