Kia Niro komt 485 km ver

Kia Niro komt 485 km ver © BELGA

Kia druppelt informatie over de nieuwe elektrisch aangedreven Niro die op het salon van Parijs zal debuteren. Vandaag laat de Koreaanse constructeur weten dat deze compacte crossover met één batterijlading tot 485km ver komt.

De cijfers waarvan sprake zijn van toepassing op de duurste versie die wordt uitgerust met een grotere batterij die een capaciteit biedt van 64 kWh. Wanneer de wagen (bij lagere snelheden) wordt ingezet in de stad zou het rijbereik zelfs stijgen tot 615 km. De instapversie van deze elektrische Niro wordt evenwel geleverd met een lithium-ion batterij die 39,2 kWh kan bevatten. Met die versie bedraagt de autonomie tot de volgende laadpaal maximum 312 km.

Alle cijfers zijn op basis van de nieuwe WLTP-meetmethode waarbij men een vrij realistische rijcyclus kan simuleren. Deze basisversie wordt aangedreven door een elektromotor die 136 pk en 395 Nm levert waarmee de wagen in 9,8 seconden van 0 tot 100 km/u accelereert. De duurdere versie met de grotere batterij heeft eveneens recht op een krachtiger motor die eveneens de voorwielen aandrijft. Deze krachtiger variant levert 204 pk en 395 Nm en haspelt de sprintoefening tot 100 km/u af in amper 7,8 tellen. Kia biedt naast de conventioneel gemotoriseerde versies van de Niro ook nog een plug-in hybride versie aan. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content