Kia heeft de voorbije jaren de groenzones rond haar productiefaciliteiten wereldwijd uitgebreid. In 2015 kwam er 136.289 vierkante meter groenzone bij. Deze oppervlakte is vergelijkbaar met 33 voetbalvelden. Dit is een toename met 3,9 procent. Kia beschikt momenteel over een 3.507.276 vierkante meter groen (of 588 voetbalvelden). Voor de autofabrikant is dit belangrijk om de productievestigingen milieuvriendelijker te maken. Door de extra bomen kan men CO2 uit de lucht halen, want elke boom neemt jaarlijks 22 kg CO2 op.

Sinds het jaar 2000 heeft Kia er ook voor gezorgd dat er geen bodemvervuiling meer is op de productiesites van het merk. Vorig jaar investeerde Kia ruim 38,5 Koreaanse won (32,5 miljoen dollar) in groene initiatieven om vervuiling in de drie Koreaanse fabrieken bij de bron aan te pakken. Er was vooral aandacht om de lakprocessen schoner te maken. De constructeur engageert zich ook om in de toekomst te blijven investeren om de productieprocessen te verbeteren zodat de milieu-impact verkleint.(Belga)

Kia heeft de voorbije jaren de groenzones rond haar productiefaciliteiten wereldwijd uitgebreid. In 2015 kwam er 136.289 vierkante meter groenzone bij. Deze oppervlakte is vergelijkbaar met 33 voetbalvelden. Dit is een toename met 3,9 procent. Kia beschikt momenteel over een 3.507.276 vierkante meter groen (of 588 voetbalvelden). Voor de autofabrikant is dit belangrijk om de productievestigingen milieuvriendelijker te maken. Door de extra bomen kan men CO2 uit de lucht halen, want elke boom neemt jaarlijks 22 kg CO2 op.Sinds het jaar 2000 heeft Kia er ook voor gezorgd dat er geen bodemvervuiling meer is op de productiesites van het merk. Vorig jaar investeerde Kia ruim 38,5 Koreaanse won (32,5 miljoen dollar) in groene initiatieven om vervuiling in de drie Koreaanse fabrieken bij de bron aan te pakken. Er was vooral aandacht om de lakprocessen schoner te maken. De constructeur engageert zich ook om in de toekomst te blijven investeren om de productieprocessen te verbeteren zodat de milieu-impact verkleint.(Belga)