Vooral Hyundai heeft reeds enkele modellen gebouwd met een brandstofcel. Precies die technologie zou op langere termijn een alternatief kunnen bieden voor de zware en dure batterijen die vandaag elektrische voertuigen moeten voeden. De brandstofcel 'produceert' de nodige elektriciteit aan boord van de wagen en haalt zijn energie op zijn beurt uit een tank gevuld met waterstof.

De groep investeert 80 miljoen euro in Rimac Automobili. Rimac is een belangrijke speler op vlak van elektromobiliteit en is voornamelijk bezig met performante modellen. Het ziet er immers naar uit dat Hyundai denkt aan een elektrisch aangedreven N-model en een krachtige sportwagen die over een brandstofcel zou beschikken. Wanneer deze concepts of mogelijke productiemodellen zullen worden getoond, is vandaag niet duidelijk. Eerder deze week werd ook al duidelijk dat zelfs Audi bij Hyundai heeft aangeklopt om de ontwikkeling van de Audi HTRON (met brandstofcel) te bespoedigen. (Belga)

Vooral Hyundai heeft reeds enkele modellen gebouwd met een brandstofcel. Precies die technologie zou op langere termijn een alternatief kunnen bieden voor de zware en dure batterijen die vandaag elektrische voertuigen moeten voeden. De brandstofcel 'produceert' de nodige elektriciteit aan boord van de wagen en haalt zijn energie op zijn beurt uit een tank gevuld met waterstof. De groep investeert 80 miljoen euro in Rimac Automobili. Rimac is een belangrijke speler op vlak van elektromobiliteit en is voornamelijk bezig met performante modellen. Het ziet er immers naar uit dat Hyundai denkt aan een elektrisch aangedreven N-model en een krachtige sportwagen die over een brandstofcel zou beschikken. Wanneer deze concepts of mogelijke productiemodellen zullen worden getoond, is vandaag niet duidelijk. Eerder deze week werd ook al duidelijk dat zelfs Audi bij Hyundai heeft aangeklopt om de ontwikkeling van de Audi HTRON (met brandstofcel) te bespoedigen. (Belga)