Het derde Camp Jeep, de jaarlijkse bijeenkomst voor leden van de Jeep Owners Group (JOG) en liefhebbers uit heel Europa, vindt dit jaar plaats van 2 tot 5 juni in Basella, Spanje. Die data werden special gekozen om de 75e verjaardag van het merk daar op 5 juni te vieren en de productie van de eerste Willys MA in 1941 te herdenken. Als grootse klantenevenement van een 4x4-merk in Europa is Camp Jeep een ode aan de eigenaars van 's werelds meest befaamde 4x4-voertuig.

Al sinds 1953, toen de eerste Jamboree werd georganiseerd op de legendarische Rubicon Trail in het Sierra Nevada-gebergte, vormen deze evenementen een belangrijk onderdeel van het erfgoed van het merk. Ze waren als het ware 'sociale netwerken' avant-la-lettre. Deelnemers aan het Camp Jeep testen de 'go-anywhere, do-anything'-capaciteiten van hun Jeep in een unieke omgeving en delen hun ervaringen met andere liefhebbers.

Dit jaar wilde Jeep echter iets speciaals doen. Voor het eerst steken twee van de meest verbazingwekkende concept cars die ooit werden gemaakt voor de Moab Easter Jeep Safari de Atlantische Oceaan over om het Camp Jeep te vervoegen in Spanje. Deze twee speciale gasten zijn de Jeep Comanche en de Jeep Trailcat, twee unieke concept cars gecreëerd voor de vijftigste editie van de Easter Jeep Safari, het ultieme 4x4-evenement dat elk jaar duizenden diehard-terreinfans naar Moab (Utah) lokt. Als knipoog naar de oude pick-ups van het merk, meet de Comanche concept car die op de Renegade gebaseerd werd zich stijlelementen van de oudere modellen aan. De Jeep Trailcat concept-car is dan weer een ultraperformante terreinwagen met onder de kap een 6,2 liter grote HEMI Hellcat V8-compressormotor, goed voor 707 pk. (Belga)

Het derde Camp Jeep, de jaarlijkse bijeenkomst voor leden van de Jeep Owners Group (JOG) en liefhebbers uit heel Europa, vindt dit jaar plaats van 2 tot 5 juni in Basella, Spanje. Die data werden special gekozen om de 75e verjaardag van het merk daar op 5 juni te vieren en de productie van de eerste Willys MA in 1941 te herdenken. Als grootse klantenevenement van een 4x4-merk in Europa is Camp Jeep een ode aan de eigenaars van 's werelds meest befaamde 4x4-voertuig.Al sinds 1953, toen de eerste Jamboree werd georganiseerd op de legendarische Rubicon Trail in het Sierra Nevada-gebergte, vormen deze evenementen een belangrijk onderdeel van het erfgoed van het merk. Ze waren als het ware 'sociale netwerken' avant-la-lettre. Deelnemers aan het Camp Jeep testen de 'go-anywhere, do-anything'-capaciteiten van hun Jeep in een unieke omgeving en delen hun ervaringen met andere liefhebbers.Dit jaar wilde Jeep echter iets speciaals doen. Voor het eerst steken twee van de meest verbazingwekkende concept cars die ooit werden gemaakt voor de Moab Easter Jeep Safari de Atlantische Oceaan over om het Camp Jeep te vervoegen in Spanje. Deze twee speciale gasten zijn de Jeep Comanche en de Jeep Trailcat, twee unieke concept cars gecreëerd voor de vijftigste editie van de Easter Jeep Safari, het ultieme 4x4-evenement dat elk jaar duizenden diehard-terreinfans naar Moab (Utah) lokt. Als knipoog naar de oude pick-ups van het merk, meet de Comanche concept car die op de Renegade gebaseerd werd zich stijlelementen van de oudere modellen aan. De Jeep Trailcat concept-car is dan weer een ultraperformante terreinwagen met onder de kap een 6,2 liter grote HEMI Hellcat V8-compressormotor, goed voor 707 pk. (Belga)