Jean-Claude was erg bekend in de Belgische motorscène. Hij was een gevierd trial-piloot, maar was ook actief in de motorcross, enduro en zuivere snelheid. Gedurende vele jaren was hij voorzitter van de Royal Mons Auto Moto Club en hij was ook lid van de raad van beheer van de sportcommissie bij de Belgische Motorrijdersbond.

Op 17 april 1955 nam Jean-Claude voor het eerst de start van een wedstrijd als trialpiloot bij de junioren op een Ariel. Hij werd meteen tweede. Zijn eerste overwinning behaalde hij in Linkebeek op 29 november 1955 met een FN. Hij reed voornamelijk trialwedstrijden maar trad ook aan in regelmatigheidsproeven zoals de 24 uren van Schaarbeek. Als crosspiloot zette hij fraaie prestaties neer bij de junioren, de senioren en de inters. In 1964 werd hij Belgisch kampioen snelheid bij de junioren in de 50cc klasse. Zijn pilotencarrière stopte op 19 november 1967 met een zesde plaats in de trial van Nijvel maar later trad hij nog aan voor endurowedstrijden in 1973.

In totaal haalde hij 19 overwinningen en eindigde hij 83 keer in de top 3. Als voorzitter van de club was hij de spilfiguur bij de organisatie van motorcrosswedstrijden op het circuit van Bois- Brûlé in Bergen maar ook bij internationale trialwedstrijden van Mons-Hyon. Jean-Claude was ook liefhebber van oude militaire voertuigen.

(Belga)

Jean-Claude was erg bekend in de Belgische motorscène. Hij was een gevierd trial-piloot, maar was ook actief in de motorcross, enduro en zuivere snelheid. Gedurende vele jaren was hij voorzitter van de Royal Mons Auto Moto Club en hij was ook lid van de raad van beheer van de sportcommissie bij de Belgische Motorrijdersbond. Op 17 april 1955 nam Jean-Claude voor het eerst de start van een wedstrijd als trialpiloot bij de junioren op een Ariel. Hij werd meteen tweede. Zijn eerste overwinning behaalde hij in Linkebeek op 29 november 1955 met een FN. Hij reed voornamelijk trialwedstrijden maar trad ook aan in regelmatigheidsproeven zoals de 24 uren van Schaarbeek. Als crosspiloot zette hij fraaie prestaties neer bij de junioren, de senioren en de inters. In 1964 werd hij Belgisch kampioen snelheid bij de junioren in de 50cc klasse. Zijn pilotencarrière stopte op 19 november 1967 met een zesde plaats in de trial van Nijvel maar later trad hij nog aan voor endurowedstrijden in 1973. In totaal haalde hij 19 overwinningen en eindigde hij 83 keer in de top 3. Als voorzitter van de club was hij de spilfiguur bij de organisatie van motorcrosswedstrijden op het circuit van Bois- Brûlé in Bergen maar ook bij internationale trialwedstrijden van Mons-Hyon. Jean-Claude was ook liefhebber van oude militaire voertuigen. (Belga)