Jaguar viert de verwantschap tussen de XE 300 Sport en het XE SV Project 8 door een uniek kunstwerk op het zand te creëren. Beide auto's reden over een strand in Wales en realiseerden daarbij het patroon van een reusachtige dubbele spiraal. Omdat de XE en de SV Project 8 hetzelfde dna hebben met een aluminium lichtgewicht structuur en vierwielaandrijving konden de Jaguars het 1.000 m lange traject met chirurgische precisie realiseren.

Om voldoende plaats te hebben voor deze enorme gravure, gebruikten de Jaguars het Pendine Sands strand in Wales. Deze locatie heeft net als het merk met de 'cat' een rijke traditie op vlak van snelheid en prestaties. Eerder reed onze landgenoot Vincent Radermecker al met de Jaguar XE 300 Sport over het oude circuit van Charade in de Auvergne. Hij liet er op dit circuit van 8 km (dat 30 jaar geleden voor het laatst werd gebruikt) een recordtijd optekenen voor een straatlegale sedan. De Jaguar XE 300 Sport is uitsluitend verkrijgbaar met een 2.0 liter Ingenium benzinemotor van 300 pk.(Belga)

Jaguar viert de verwantschap tussen de XE 300 Sport en het XE SV Project 8 door een uniek kunstwerk op het zand te creëren. Beide auto's reden over een strand in Wales en realiseerden daarbij het patroon van een reusachtige dubbele spiraal. Omdat de XE en de SV Project 8 hetzelfde dna hebben met een aluminium lichtgewicht structuur en vierwielaandrijving konden de Jaguars het 1.000 m lange traject met chirurgische precisie realiseren. Om voldoende plaats te hebben voor deze enorme gravure, gebruikten de Jaguars het Pendine Sands strand in Wales. Deze locatie heeft net als het merk met de 'cat' een rijke traditie op vlak van snelheid en prestaties. Eerder reed onze landgenoot Vincent Radermecker al met de Jaguar XE 300 Sport over het oude circuit van Charade in de Auvergne. Hij liet er op dit circuit van 8 km (dat 30 jaar geleden voor het laatst werd gebruikt) een recordtijd optekenen voor een straatlegale sedan. De Jaguar XE 300 Sport is uitsluitend verkrijgbaar met een 2.0 liter Ingenium benzinemotor van 300 pk.(Belga)