Jaguar opent nieuwe designstudio

Jaguar opent nieuwe designstudio © belga

Het Britse Jaguar onthulde zopas zijn nieuwe designstudio in Gaydon, die het hele designteam voor het eerst in de 84-jarige geschiedenis van Jaguar samenbrengt in een op maat gebouwde ruimte.

De nieuwe studio, die wordt geleid door Jaguar Design Director Julian Thomson, is een van de meest geavanceerde ter wereld en werd ontworpen om het creatieve designproces te verenigen met de nieuwste technologieën. De ‘Heart Space’, een samenwerkingshub in het midden van de nieuwe designstudio, zal het 280-koppige creatieve team met diverse specialisaties samenbrengen om de toekomstige generaties van Jaguar-modellen te creëren. Rond die Heart Space bevinden zich gerichte werkomgevingen voor de teams interieur, exterieur en kleuren en materialen, evenals de disciplines designvisualisering en technisch design.

Jaguar Design omvat ontwerpers uit de hele wereld en met erg uiteenlopende achtergronden, zoals mode, horloges, sport en gaming. Door ontwerpers uit al die verschillende sferen samen te brengen, kan het team Jaguars interpretatie van ‘Britishness’ afleveren met behulp van eigentijdse materialen en processen. Die processen gebruiken toonaangevende technologieën, waaronder op maat ontwikkelde kleiboetseermachines waarmee tot 20 modellen tegelijk kunnen worden bewerkt, systemen met virtuele realiteit (VR) en een 11 meter grote, digitale 4K-muur, bijgenaamd ‘The Electric’. Het grondoppervlak van de nieuwe Jaguar Design Studio bedraagt meer dan 12.000 m2, een verdubbeling ten opzichte van de vorige studio in Whitley.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content