Tussen 10 en 13 oktober was het Zoute het toneel van een internationale meeting van exclusieve wagens tijdens de Zoute Grand Prix 2019. Tijdens het Zoute Concours d'Élégance werd de zeer exclusieve Jaguar E-Type Reborn van Christine Centner tentoongesteld in de Royal Zoute Golf Club en werd er bekroond als de mooiste restauratie.

Het project "Reborn" werd officieel op 5 april 2017 gelanceerd tijdens het Techno Classica Salon in Essen en vormt een perfecte aanvulling op de initiatieven rond de Land Rover Series 1 en de eerste Range Rovers. Elk project rond een "Reborn" Jaguar E-Type begint met de zoektocht naar een geschikt donorvoertuig, bij voorkeur in de droge regio's van de Verenigde Staten.

Vervolgens homologeren de specialisten van de Jaguar Land Rover Classic dit voertuig. Dan wordt het getransporteerd naar de nieuwe Classic fabriek van Ryton, op enkele kilometers van Coventry, waar ook de eerste E-Types werden vervaardigd, een goede vijftig jaar geleden. Daar wordt het voertuig volledig gedemonteerd en gerestaureerd volgens de originele bouwschema's. Deze operatie neemt ongeveer 12 tot 14 maanden in beslag. Tot hiertoe werden slechts tien E-Type Series 1 gerestaureerd die reeds allen een eigenaar vonden.(Belga)

Tussen 10 en 13 oktober was het Zoute het toneel van een internationale meeting van exclusieve wagens tijdens de Zoute Grand Prix 2019. Tijdens het Zoute Concours d'Élégance werd de zeer exclusieve Jaguar E-Type Reborn van Christine Centner tentoongesteld in de Royal Zoute Golf Club en werd er bekroond als de mooiste restauratie.Het project "Reborn" werd officieel op 5 april 2017 gelanceerd tijdens het Techno Classica Salon in Essen en vormt een perfecte aanvulling op de initiatieven rond de Land Rover Series 1 en de eerste Range Rovers. Elk project rond een "Reborn" Jaguar E-Type begint met de zoektocht naar een geschikt donorvoertuig, bij voorkeur in de droge regio's van de Verenigde Staten. Vervolgens homologeren de specialisten van de Jaguar Land Rover Classic dit voertuig. Dan wordt het getransporteerd naar de nieuwe Classic fabriek van Ryton, op enkele kilometers van Coventry, waar ook de eerste E-Types werden vervaardigd, een goede vijftig jaar geleden. Daar wordt het voertuig volledig gedemonteerd en gerestaureerd volgens de originele bouwschema's. Deze operatie neemt ongeveer 12 tot 14 maanden in beslag. Tot hiertoe werden slechts tien E-Type Series 1 gerestaureerd die reeds allen een eigenaar vonden.(Belga)