Dit originele concept van de mooiste elektrische auto ter wereld oogstte dermate veel positieve reacties dat jaguar besliste om de elektrisch aangedreven E-Type te commercialiseren. Deze aankondiging komt er nadat de conceptversie werd getoond op het Jaguar Land Rover Tech Fest in 2017.

Door restauratietechnieken van Jaguar Classic Works uit Coventry te combineren met de nieuwste technologie van de Jaguar I-Pace (de nieuwe volledig elektrische SUV van het merk) kan men deze E-Type 'reborn' opnieuw bouwen. Er komt ook een optie om een bestaande E-Type om te bouwen naar elektro-aandrijving. Om de verzamelwaarde van de wagen te waarborgen, is de volledige ombouw omkeerbaar.

De technische gegevens (de autonomie zou minstens 270 km bedragen) en de prijzen zullen weldra worden bekendgemaakt. Jaguar Classic nodigt nu al geïnteresseerden uit om kennis te maken met de elektrische e-Type. De eerste leveringen worden in de zomer van 2020 verwacht.(Belga)

Dit originele concept van de mooiste elektrische auto ter wereld oogstte dermate veel positieve reacties dat jaguar besliste om de elektrisch aangedreven E-Type te commercialiseren. Deze aankondiging komt er nadat de conceptversie werd getoond op het Jaguar Land Rover Tech Fest in 2017.Door restauratietechnieken van Jaguar Classic Works uit Coventry te combineren met de nieuwste technologie van de Jaguar I-Pace (de nieuwe volledig elektrische SUV van het merk) kan men deze E-Type 'reborn' opnieuw bouwen. Er komt ook een optie om een bestaande E-Type om te bouwen naar elektro-aandrijving. Om de verzamelwaarde van de wagen te waarborgen, is de volledige ombouw omkeerbaar.De technische gegevens (de autonomie zou minstens 270 km bedragen) en de prijzen zullen weldra worden bekendgemaakt. Jaguar Classic nodigt nu al geïnteresseerden uit om kennis te maken met de elektrische e-Type. De eerste leveringen worden in de zomer van 2020 verwacht.(Belga)