Isuzu op het salon van Brussel

12/12/17 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:50

Bron: Belga

De Japanse constructeur Isuzu bouwt enkel pick-ups en lichte bedrijfsvoertuigen. De constructeur tekent dan ook present op het volgende autosalon in Brussel dat in het teken staat van bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen.

Isuzu op het salon van Brussel

Isuzu op het salon van Brussel © BELGA

Het merk brengt vooral de D-Max pick-up onder de aandacht, die een nieuwe 1.9 liter dieselmotor kreeg en ook de D-Max AT35 is van de partij. Onder de motorkap van de D-max werd de 2.5 liter grote dieselmotor vervangen door een nieuwe viercilinder met een slagvolume van 1.898 cc. Het vermogen blijft nagenoeg hetzelfde met 164 pk en 360 Nm aan trekkracht die beschikbaar is tussen 2.000 en 2.500 opm. Deze compactere dieselmotor voldoet aan de euro 6 emissienorm (zonder Ad Blue) en weegt ongeveer 60 kg minder dan zijn voorganger.

De klant heeft de keuze tussen een manuele zesbak (et een korte eerste versnelling) of een nieuwe zestrapsautomaat. De D-Max heeft nog steeds een inschakelbare vierwielaandrijving en mag 3,5 ton trekken met een conventioneel rijbewijs B. De laadbak mag 1 ton torsen. Deze versie is beschikbar in drie koetswerkvormen (Single Cab, Extended Cab en Double Cab). De garantie bedraagt 5 jaar tot maximum 200.000 km. De D-Max bestaat ook als AT35, wat staat voor Arctic Truck, het getal slaat op de bandenmaat. Het koetswerk werd 18 mm breder en 12 mm hoger. Deze versie oogt imposant maar is op technisch vlak vergelijkbaar met de "gewone" D-Max.(Belga)

Onze partners