In totaal gingen 4 pick-ups de uitdaging aan: de Isuzu D-Max, de Mitsubishi L200, de Nissan Navara en de Mercedes X-Klasse. De tests vonden plaats op verschillende types wegen gaande van platteland tot stadsverkeer en autosnelweg. Hierbij werden alle mogelijke comfortopties zoals airco en verwarmde zetels uitgeschakeld en werden er eventuele systemen ter besparing van brandstof geactiveerd. Bijkomstig moesten alle voertuigen het parcours afleggen met een lading van 700 kg.

De D-Max, met een standaard trekcapaciteit van 3,5 ton, kwam uit de testen als de pick-up die verbruik en efficiëntie het beste wist de combineren. Met een gemiddeld verbruik van 9,05 l/ 100 km en met de laagst gemeten CO2-uitstoot won Isuzu voor het tweede jaar op rij de award.(Belga)

In totaal gingen 4 pick-ups de uitdaging aan: de Isuzu D-Max, de Mitsubishi L200, de Nissan Navara en de Mercedes X-Klasse. De tests vonden plaats op verschillende types wegen gaande van platteland tot stadsverkeer en autosnelweg. Hierbij werden alle mogelijke comfortopties zoals airco en verwarmde zetels uitgeschakeld en werden er eventuele systemen ter besparing van brandstof geactiveerd. Bijkomstig moesten alle voertuigen het parcours afleggen met een lading van 700 kg.De D-Max, met een standaard trekcapaciteit van 3,5 ton, kwam uit de testen als de pick-up die verbruik en efficiëntie het beste wist de combineren. Met een gemiddeld verbruik van 9,05 l/ 100 km en met de laagst gemeten CO2-uitstoot won Isuzu voor het tweede jaar op rij de award.(Belga)