Het gaat om de Duitse groepen BMW, Daimler, Ford Motor Company maar ook de Volkswagen groep met Audi en Porsche. Ze willen een laatnetwerk uitrollen waar men snelle laadpunten op de belangrijke verkeersaders doorheen Europa voorziet. Met een laadcapaciteit van maximaal 350 kW kan de duur van de laadbeurten aanzienlijk worden beperkt. Nog dit jaar wil IONITY nog 20 snelladers bouwen in verschillende Europese landen. Tegen 2020 zullen er al ongeveer 400 snelle laadstations operationeel zijn.

Er bestaan partnerships met bestaande "Tank & Rast", "Circle K" en "OMV" netwerken. Het is de bedoeling dat de tussenafstand tussen de diverse laadpunten niet meer dan 120 km bedraagt. Op elke locatie zal men diverse wagens simultaan (én snel) kunnen bijladen. De voertuigen die via dit netwerk elektriciteit kunnen tanken, moeten uitgerust zijn met het Combined Charging System (CCS). Dit initiatief werd mogelijk door de internationale samenwerking van de achterliggende industrie en plaatselijke politieke overheden. IONITY staat ook open voor bijkomende autoconstructeurs die het laadnetwerk mee willen helpen uitbouwen.(Belga)

Het gaat om de Duitse groepen BMW, Daimler, Ford Motor Company maar ook de Volkswagen groep met Audi en Porsche. Ze willen een laatnetwerk uitrollen waar men snelle laadpunten op de belangrijke verkeersaders doorheen Europa voorziet. Met een laadcapaciteit van maximaal 350 kW kan de duur van de laadbeurten aanzienlijk worden beperkt. Nog dit jaar wil IONITY nog 20 snelladers bouwen in verschillende Europese landen. Tegen 2020 zullen er al ongeveer 400 snelle laadstations operationeel zijn.Er bestaan partnerships met bestaande "Tank & Rast", "Circle K" en "OMV" netwerken. Het is de bedoeling dat de tussenafstand tussen de diverse laadpunten niet meer dan 120 km bedraagt. Op elke locatie zal men diverse wagens simultaan (én snel) kunnen bijladen. De voertuigen die via dit netwerk elektriciteit kunnen tanken, moeten uitgerust zijn met het Combined Charging System (CCS). Dit initiatief werd mogelijk door de internationale samenwerking van de achterliggende industrie en plaatselijke politieke overheden. IONITY staat ook open voor bijkomende autoconstructeurs die het laadnetwerk mee willen helpen uitbouwen.(Belga)