Ioniq 6 rijdt meer dan 600 km

Eind 2022 lanceert Hyundai zijn nieuwe elektrische berline en er zijn nu belangrijke specificaties van bekend. Zo loopt het WLTP-rijbereik van de Ioniq 6 op tot 614 km, wat een nieuwe norm in dit segment stelt.

Op het einde van dit jaar start Hyundai met de productie van de nieuwe 100 % elektrische Ioniq 6. Dit is het broertje met kofferbak van de bekende Ioniq 5 en een concurrent van de Tesla 3. Deze berline valt op met zijn bijzonder gestroomlijnd koetswerk met een zeer lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21. Daarmee klieft de Ioniq 6 als een speer door de lucht, zodat hij een zeer gunstig verbruik voor een wagen van dit formaat neerzet.

De Ioniq 6 verschijnt begin 2023 in de showrooms.

Actieradius tussen 429 en 614 km

Dat beweerde het Koreaanse merk al en het wordt nu ook bevestigd door de officiële WLTP-verbruiksmetingen. Daaruit blijkt dat de Ioniq 6 RWD Long Range met een batterij van 77,4 kWh 614 km ver raakt met één lading. Dat komt neer op een elektriciteitsverbruik van amper 12,6 kWh/100 km. Bovendien gaat opnieuw bijladen zeer snel, want op slechts een kwartier tijd win je weer zo’n 351 kilometer aan rijbereik aan een snellader.

De Ioniq 6 komt er ook met een kleinere accu van 53 kWh (Standard Range) waarmee nog altijd 429 km op één lading kan worden afgelegd. Dit model staat begin 2023 in de Belgische showrooms. Tegen dan zullen ook de prijzen bekend zijn. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content