In België heeft Infiniti slechts enkele verkooppunten, maar dat neemt niet weg dat het merk toch grote ambities heeft op Europees vlak met een steeds beter aangepast gamma. De nieuwe, compacte Q30 en QX30 leveren daarvan het bewijs. Vorige week op het Salon van Peking stelde Infiniti de QX Sport Inspiration voor. Deze concept car is een teaser voor een nakend nieuw model, dat wellicht de QX50 zal vervangen. Het design volgt duidelijk de nieuwe huisstijl, die Infiniti "Powerful Elegance" noemt, en een mix brengt tussen klasse, luxe, sportiviteit en power.

Concrete data voor de lancering van dit nieuwe model deelde de constructeur nog niet mee, maar wellicht zal er niet meer lang getalmd worden, gezien de SUV-markt in volle bloei is en zo'n model sterk kan bijdragen tot de groei van Infiniti. De huidige QX50 wordt aangedreven door V6-motoren op diesel en benzine. Maar het ligt voor de hand dat de opvolger ook gebruik zal maken van de nieuwe aandrijvingen van de recente Q50, met een benzinehybride (V6 + elektromotor) naast kleinere krachtbronnen uit het gamma, zoals de gekende 2.2 turbodiesel of 2.0 turbobenzine.(Belga)

In België heeft Infiniti slechts enkele verkooppunten, maar dat neemt niet weg dat het merk toch grote ambities heeft op Europees vlak met een steeds beter aangepast gamma. De nieuwe, compacte Q30 en QX30 leveren daarvan het bewijs. Vorige week op het Salon van Peking stelde Infiniti de QX Sport Inspiration voor. Deze concept car is een teaser voor een nakend nieuw model, dat wellicht de QX50 zal vervangen. Het design volgt duidelijk de nieuwe huisstijl, die Infiniti "Powerful Elegance" noemt, en een mix brengt tussen klasse, luxe, sportiviteit en power. Concrete data voor de lancering van dit nieuwe model deelde de constructeur nog niet mee, maar wellicht zal er niet meer lang getalmd worden, gezien de SUV-markt in volle bloei is en zo'n model sterk kan bijdragen tot de groei van Infiniti. De huidige QX50 wordt aangedreven door V6-motoren op diesel en benzine. Maar het ligt voor de hand dat de opvolger ook gebruik zal maken van de nieuwe aandrijvingen van de recente Q50, met een benzinehybride (V6 + elektromotor) naast kleinere krachtbronnen uit het gamma, zoals de gekende 2.2 turbodiesel of 2.0 turbobenzine.(Belga)