In beeld: de nieuwe D38-vrachtwagen van MAN

De TXG D38 is het nieuwe vlaggenschip van MAN en beleefde zijn Europese introductie op de IAA-vakbeurs van eind vorig jaar in het Duitse Hannover. Op het autosalon van Brussel werd hij tijdens de vakbeurs Truck & Transport voor het eerst aan de Belgische markt voorgesteld.

De vrachtwagen beschikt over een 15,2-litermotor (zes cilinders), goed voor 520, 560 of 640 pk. MAN heeft echter vooral ingezet op lage totale eigendomskosten (Total Cost of Ownership, TCO): het bedrijf belooft naast een krachtig vermogen ook een optimaal brandstofverbruik.

Betrouwbaar

MAN werd in 2014 overigens voor het derde jaar op rij door de Duitse Technischer Überwachungsverein (TÜV) uitgeroepen tot betrouwbaarste merk voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton. Uit het TÜV-bedrijfsvoertuigenrapport 2014 komt MAN naar voren als de fabrikant met het hoogste aantal voertuigen dat zonder gebreken door de keuring komt.

Bezoekersrecord

Truck & Transport 2015 kende op het autosalon van Brussel een bijzonder geslaagde editie, met een bezoekersrecord van 33.214. Organisator FEBIAC ‘rekent er dan ook op dat de basis voor succesvol zakendoen gelegd is’. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content