Hyundai toont Kite concept in Brussel

Hyundai toont Kite concept in Brussel © BELGA

Op het salon van Brussel heeft Hyundai heel wat nieuws in petto. De Koreaanse constructeur toont er de Kite concept Car, een elektrisch aangedreven zandbuggy met twee zitplaatsen die in een handomdraai kan worden getransformeerd tot een jetski. Deze designstudie werd ontwikkeld in het Europese Design Centre.

Naast dit studiemodel wil Hyundai vooral groene modellen voorrijden met hybride motorisaties of elektrische versies die hun energie uit batterijen of zelfs een brandstofcel puren.

Hyundai haalt eveneens een wereldpremière naar Brussel. Het is geen gloednieuw model, maar wel de opgefriste versie van de bestaande i40 die kan rekenen op een nieuwe motorisatie. De i40 is te herkennen aan het nieuwe radiatorrooster (cascading grille) en er komen nieuwe kleuren voor het interieur. Zowel de berline- als de breakversie kan ook rekenen op extra veiligheidsuitrusting met onder andere een noodremhulpsysteem.

Onder de motorkap lepelt Hyundai een 1.6 liter grote dieselmotor die de 1.7 vervangt. De nieuweling voldoet aan de nieuwste euro 6d temp euronorm. De Smartstream CRDi levert 115 pk en 280 Nm en wordt met een manuele zesversnellingsbak geleverd. Er bestaat eveneens een versie waarvan het vermogen wordt opgetrokken tot 136 pk en 320 Nm en die wordt steevast aan de gerobotiseerde zeventrapsversnellingsbak met dubbele koppeling gelinkt. De i40 is uiteraard ook beschikbaar met een 1.6 GDi benzinemotor die 135 pk sterk is.

Partner Content