Om dit project op gang te brengen zal Hyundai Motor tussen 2019 en 2025 1.600 vrachtwagens met een brandstofcel leveren aan Hyundai Hydrogen Mobility. Het bedrijf zal vervolgens een vloot van deze elektrische vrachtwagens op waterstof verhuren aan de organisatie Mobilité H2 Suisse, die de belangrijkste uitbater van tankstations en transportondernemingen in Zwitserland verenigt, alsook verscheidene andere industriële spelers die de mobiliteit op waterstof in het Alpenland willen bevorderen.

Het partnership wil daarna zijn aanwezigheid in de andere Europese landen ontwikkelen. Daarnaast wil Hyundai Hydrogen Mobility ook voet aan grond krijgen op de markt van de verkoop van waterstof via een filiaal dat waterstof produceert en verdeelt in Zwitserland, met als volgende stap een uitbreiding naar andere Europese landen.

Op langere termijn mikt Huyndai op een cruciale en duurzame rol op de Europese markt van elektrische bedrijfsvoertuigen met een brandstofcel. Nadat aan de groeiende vraag in Europa is voldaan, zal Hyundai zijn activiteiten met voertuigen met een brandstofcel wereldwijd verder uitbreiden, onder meer in de Verenigde Staten en Korea.(Belga)

Om dit project op gang te brengen zal Hyundai Motor tussen 2019 en 2025 1.600 vrachtwagens met een brandstofcel leveren aan Hyundai Hydrogen Mobility. Het bedrijf zal vervolgens een vloot van deze elektrische vrachtwagens op waterstof verhuren aan de organisatie Mobilité H2 Suisse, die de belangrijkste uitbater van tankstations en transportondernemingen in Zwitserland verenigt, alsook verscheidene andere industriële spelers die de mobiliteit op waterstof in het Alpenland willen bevorderen.Het partnership wil daarna zijn aanwezigheid in de andere Europese landen ontwikkelen. Daarnaast wil Hyundai Hydrogen Mobility ook voet aan grond krijgen op de markt van de verkoop van waterstof via een filiaal dat waterstof produceert en verdeelt in Zwitserland, met als volgende stap een uitbreiding naar andere Europese landen.Op langere termijn mikt Huyndai op een cruciale en duurzame rol op de Europese markt van elektrische bedrijfsvoertuigen met een brandstofcel. Nadat aan de groeiende vraag in Europa is voldaan, zal Hyundai zijn activiteiten met voertuigen met een brandstofcel wereldwijd verder uitbreiden, onder meer in de Verenigde Staten en Korea.(Belga)