Hyundai lanceert dak-airbag

04/01/18 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:24

Bron: Belga

Een panoramisch dak in de wagen stelt specifieke veiligheidseisen. Daarvoor ontwikkelde Hyundai een aangepaste airbag die extra bescherming moet bieden.

Hyundai lanceert dak-airbag

Hyundai lanceert dak-airbag © BELGA

Veiligheid in de wagen is een hele wetenschap geworden met heel wat ingewikkelde en gesofisticeerde technologie. De constructeurs verrichten op dit vlak heel wat research en blijven voortdurend innoveren. Zo pakt Hyundai uit met een specifieke airbag voor een panoramisch dak in de wagen. Zo'n dak is heel aangenaam door de extra lichtinval in het interieur en de mogelijkheid om ook open te rijden. Maar tegelijk zorgt het voor bijkomende veiligheidsproblemen.

Het ligt voor de hand dat de risico's op verwondingen groter zijn als een wagen met een panoramisch dak over de kop gaat of bij een aanrijding met een geopend dakpaneel. Hyundai ontwikkelde daarom een aangepaste dak-airbag die rekening houdt met tal van specifieke parameters om in de meest uiteenlopende omstandigheden toch een optimale bescherming te bieden. Deze technologie is zo goed als productieklaar, al is het nog niet duidelijk wanneer en in welke modellen de dak-airbag van Hyundai zal opduiken.(Belga)

Onze partners