De nieuwe Kona Hybrid beantwoordt aan de vraag van Europese klanten naar meer SUV-modellen met een ecologische aandrijving. Hij is uitgerust met de 1.6 GDi, een viercilinder benzinemotor met directe injectie die een maximumvermogen van 105 pk en 147 Nm koppel levert, en een elektromotor met permanente magneet die 43,5 pk en een maximumkoppel van 170 Nm ontwikkelt. Samen bedraagt het vermogen 141 pk en het koppel 265 Nm.

Deze Kona Hybrid is geen oplaadbare plug-in hybride en stelt zich dus tevreden met een lithium-ion-polymeer batterij met een opslagcapaciteit van 1,56 kWh die tijdens het rijden wordt bijgeladen. Hieruit haalt de elektromotor voldoende energie om de verbrandingsmotor bij te staan, naargelang de gekozen rijmodus. Momenteel zijn er nog geen exacte verbruikscijfers beschikbaar.

Deze hybride variant pakt ook uit met een reeks technische verbeteringen, waaronder een rijhulpsysteem en het SmartSense-systeem, de recente infotainmentfuncties en een geavanceerde Blue Link connectiviteit. De nieuwe Kona Hybrid is vanaf september leverbaar op onze markt. (Belga)

De nieuwe Kona Hybrid beantwoordt aan de vraag van Europese klanten naar meer SUV-modellen met een ecologische aandrijving. Hij is uitgerust met de 1.6 GDi, een viercilinder benzinemotor met directe injectie die een maximumvermogen van 105 pk en 147 Nm koppel levert, en een elektromotor met permanente magneet die 43,5 pk en een maximumkoppel van 170 Nm ontwikkelt. Samen bedraagt het vermogen 141 pk en het koppel 265 Nm.Deze Kona Hybrid is geen oplaadbare plug-in hybride en stelt zich dus tevreden met een lithium-ion-polymeer batterij met een opslagcapaciteit van 1,56 kWh die tijdens het rijden wordt bijgeladen. Hieruit haalt de elektromotor voldoende energie om de verbrandingsmotor bij te staan, naargelang de gekozen rijmodus. Momenteel zijn er nog geen exacte verbruikscijfers beschikbaar.Deze hybride variant pakt ook uit met een reeks technische verbeteringen, waaronder een rijhulpsysteem en het SmartSense-systeem, de recente infotainmentfuncties en een geavanceerde Blue Link connectiviteit. De nieuwe Kona Hybrid is vanaf september leverbaar op onze markt. (Belga)