Met de Ioniq stort de Koreaanse constructeur zich op zijn beurt op de markt van wagens met elektrische en hybride aandrijvingen. En er wordt geen half werk geleverd, want in Genève stelt Hyundai meteen een hele line-up voor die bestaat uit maar liefst drie modellen: een 100% elektrische versie, een hybride die een elektromotor met een benzinemotor combineert, en een plug-in hybride die ook nog oplaadbaar is.

De 'Electric', die volledig elektrisch rijdt, is goed voor 120 pk en 295 Nm en haalt de stroom uit een 28 kWh batterijpakket. Hiermee bereikt deze Ioniq een top van 165 km/u en raakt 250 km ver.

De Hybrid en Plug-in maken beide gebruik van een nieuwe 105 pk sterke 1,6-liter GDi-benzinemotor die loopt volgens het Atkinson-principe, gecombineerd met een elektromotor goed voor 43,5 pk, wat een systeemvermogen van 141 pk en een koppel van 265 Nm oplevert. Voor de transmissie wordt beroep gedaan op een 6-trapsautomaat met dubbele koppeling. De Hybrid heeft een batterijpakket van 1,56 kWh, bereikt een topsnelheid van 185 km/u en heeft een CO2-uitstoot van 79 g/km. De oplaadbare Plug-in kan dankzij een 8,9 kWh sterk accupakket 50 kilometer elektrisch rijden en weet de CO2-uitstoot tot 32 g/km te beperken. Hyundai plant de lancering van het Ioniq-gamma in de tweede helft van 2016. (Belga)

Met de Ioniq stort de Koreaanse constructeur zich op zijn beurt op de markt van wagens met elektrische en hybride aandrijvingen. En er wordt geen half werk geleverd, want in Genève stelt Hyundai meteen een hele line-up voor die bestaat uit maar liefst drie modellen: een 100% elektrische versie, een hybride die een elektromotor met een benzinemotor combineert, en een plug-in hybride die ook nog oplaadbaar is.De 'Electric', die volledig elektrisch rijdt, is goed voor 120 pk en 295 Nm en haalt de stroom uit een 28 kWh batterijpakket. Hiermee bereikt deze Ioniq een top van 165 km/u en raakt 250 km ver.De Hybrid en Plug-in maken beide gebruik van een nieuwe 105 pk sterke 1,6-liter GDi-benzinemotor die loopt volgens het Atkinson-principe, gecombineerd met een elektromotor goed voor 43,5 pk, wat een systeemvermogen van 141 pk en een koppel van 265 Nm oplevert. Voor de transmissie wordt beroep gedaan op een 6-trapsautomaat met dubbele koppeling. De Hybrid heeft een batterijpakket van 1,56 kWh, bereikt een topsnelheid van 185 km/u en heeft een CO2-uitstoot van 79 g/km. De oplaadbare Plug-in kan dankzij een 8,9 kWh sterk accupakket 50 kilometer elektrisch rijden en weet de CO2-uitstoot tot 32 g/km te beperken. Hyundai plant de lancering van het Ioniq-gamma in de tweede helft van 2016. (Belga)