Deze restwaarde heeft een belangrijke invloed op de maandelijkse leasingprijs omdat deze inschatting van de herverkoopwaarde bepaalt hoeveel kapitaal er wordt 'opgereden' tijdens de huurperiode. Hoe hoger de restwaarde wordt ingeschat, hoe lager de maandelijkse huurprijs. De Ioniq kwam ook zeer goed uit een recent onderzoek van VAB. In het kader van de VAB Gezinswagenverkiezing 2017 berekende de mobiliteitsorganisatie de kilometer kostprijs van alle deelnemende voertuigen. De Ioniq hybrid trad bij de voorbije editie aan in de categorie van de grote gezinswagens met een maximumprijs van 29.500 ?. Hij haalde hier een kilometer kostprijs van 0,34 ? per gereden kilometer (berekend voor een periode van 5 jaar en over 100.000 km) en de Ioniq bleek binnen zijn categorie de goedkoopste auto om mee te rijden.

Dit uitstekende resultaat is vooral te danken aan het lage gemeten verbruik van 5,2 l/100 l en de beperkte fiscale lasten. Omwille van die lage gebruikskost is dit type wagen een interessante keuze voor vloten. De herverkoopwaarde ervan zal ook in de komende jaren hoog blijven met het oog op de strenger wordende regelgeving over emissie en de komst van de lage emissie zones in steden. Heel wat particulieren zullen immers op zoek gaan naar 'propere' gebruikte voertuigen.(Belga)

Deze restwaarde heeft een belangrijke invloed op de maandelijkse leasingprijs omdat deze inschatting van de herverkoopwaarde bepaalt hoeveel kapitaal er wordt 'opgereden' tijdens de huurperiode. Hoe hoger de restwaarde wordt ingeschat, hoe lager de maandelijkse huurprijs. De Ioniq kwam ook zeer goed uit een recent onderzoek van VAB. In het kader van de VAB Gezinswagenverkiezing 2017 berekende de mobiliteitsorganisatie de kilometer kostprijs van alle deelnemende voertuigen. De Ioniq hybrid trad bij de voorbije editie aan in de categorie van de grote gezinswagens met een maximumprijs van 29.500 ?. Hij haalde hier een kilometer kostprijs van 0,34 ? per gereden kilometer (berekend voor een periode van 5 jaar en over 100.000 km) en de Ioniq bleek binnen zijn categorie de goedkoopste auto om mee te rijden. Dit uitstekende resultaat is vooral te danken aan het lage gemeten verbruik van 5,2 l/100 l en de beperkte fiscale lasten. Omwille van die lage gebruikskost is dit type wagen een interessante keuze voor vloten. De herverkoopwaarde ervan zal ook in de komende jaren hoog blijven met het oog op de strenger wordende regelgeving over emissie en de komst van de lage emissie zones in steden. Heel wat particulieren zullen immers op zoek gaan naar 'propere' gebruikte voertuigen.(Belga)