Volgende maand wordt erg belangrijk voor Hyundai met de lancering van de sportieve i30 N én het competitiedebuut van de raceversie, de i30 N TCR. Zopas maakte het Koreaanse merk bekend dat het zijn hot hatch 275 pk zal produceren en er ook 'fastback variante' van zal komen. Meer details volgen bij de onthulling begin juli.

Ongeveer op hetzelfde moment zal de i30 N ook zijn première maken in de autosport. De TCR-versie doorloopt momenteel een intensief testprogramma als voorbereiding op zijn officieel debuut in deze serie in 2018. Daartoe behoort ook een zware beproeving in realistische omstandigheden tijdens de 24 Uren van Misano in Italië die op 8 en 9 juli worden gereden.

De Hyundai i30 N TCR zal voor de gelegenheid van start gaan in de GT4-klasse maar geen resultaat ambiëren. "We zullen de race opsplitsen in lange runs om de uithouding van de wagen te evalueren. Het rijden overdag en 's nachts laat meteen toe de prestaties bij verschillende temperaturen te vergelijken", verklaart Andrea Adamo, manager customer racing bij Hyundai Motorsport.(Belga)

Volgende maand wordt erg belangrijk voor Hyundai met de lancering van de sportieve i30 N én het competitiedebuut van de raceversie, de i30 N TCR. Zopas maakte het Koreaanse merk bekend dat het zijn hot hatch 275 pk zal produceren en er ook 'fastback variante' van zal komen. Meer details volgen bij de onthulling begin juli.Ongeveer op hetzelfde moment zal de i30 N ook zijn première maken in de autosport. De TCR-versie doorloopt momenteel een intensief testprogramma als voorbereiding op zijn officieel debuut in deze serie in 2018. Daartoe behoort ook een zware beproeving in realistische omstandigheden tijdens de 24 Uren van Misano in Italië die op 8 en 9 juli worden gereden.De Hyundai i30 N TCR zal voor de gelegenheid van start gaan in de GT4-klasse maar geen resultaat ambiëren. "We zullen de race opsplitsen in lange runs om de uithouding van de wagen te evalueren. Het rijden overdag en 's nachts laat meteen toe de prestaties bij verschillende temperaturen te vergelijken", verklaart Andrea Adamo, manager customer racing bij Hyundai Motorsport.(Belga)