Deze nieuwe compacte SUV zal zich positioneren in het B-segment en vult zo het SUV-aanbod van het Koreaanse merk onderaan verder aan, naast de Tucson, Sante Fe en Grand Sante Fe. De naam verwijst naar het Kona District op het eiland Hawaï en weerspiegelt volgens Hyundai het energieke imago van het eiland dat overeenstemt met de moderne levensstijl van de beoogde klanten.

Hyundai had met de ix20 al een lichte crossover variant van zijn kleine stadswagen, maar trekt nu met de Kona voluit de kaart van dit segment dat steeds meer aan belang wint en ook almaar meer modellen kent. In zoverre dat elke constructeur zowat verplicht wordt om zijn versie te lanceren om niet in de verdrukking te raken.

Hyundai verkondigt dat de nieuwe Kona een belangrijke mijlpaal is in zijn ambitie om het belangrijkste Aziatische automerk in Europa te worden tegen 2021. Hiervoor willen de Koreanen tegen dan 30 nieuwe modellen en afgeleiden lanceren. Wellicht wordt de nieuwe Kona nog in de loop van dit jaar onthuld en volgt de marktlancering in het najaar.(Belga)

Deze nieuwe compacte SUV zal zich positioneren in het B-segment en vult zo het SUV-aanbod van het Koreaanse merk onderaan verder aan, naast de Tucson, Sante Fe en Grand Sante Fe. De naam verwijst naar het Kona District op het eiland Hawaï en weerspiegelt volgens Hyundai het energieke imago van het eiland dat overeenstemt met de moderne levensstijl van de beoogde klanten.Hyundai had met de ix20 al een lichte crossover variant van zijn kleine stadswagen, maar trekt nu met de Kona voluit de kaart van dit segment dat steeds meer aan belang wint en ook almaar meer modellen kent. In zoverre dat elke constructeur zowat verplicht wordt om zijn versie te lanceren om niet in de verdrukking te raken.Hyundai verkondigt dat de nieuwe Kona een belangrijke mijlpaal is in zijn ambitie om het belangrijkste Aziatische automerk in Europa te worden tegen 2021. Hiervoor willen de Koreanen tegen dan 30 nieuwe modellen en afgeleiden lanceren. Wellicht wordt de nieuwe Kona nog in de loop van dit jaar onthuld en volgt de marktlancering in het najaar.(Belga)