Febiac heeft al vaker gewezen op de voordelen van motoren en scooters als het om mobiliteit gaat. Logisch ook dat bedrijven en instellingen waar het om een snelle reactie gaat (verkeersongevallen, brand....) motoren inzetten om snel bij de plaats van een incident te komen. Motorambulances zijn daar een voorbeeld van. In Wervik heeft verpleegkundige Bernard Geldolf een motorambulance (Medi-Moto) voor evenementen, zoals wieler- en loopwedstrijden. In het buitenland (onder ander Australië, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) zijn motorambulances als 'rapid response vehicles' al meer in gebruik. In ons land is het nog eerder uitzonderlijk. Niet dat men in ons land de mogelijkheden ervan niet ziet. De wetgeving sluit het gebruik van motorfietsen in medische hulpverlening ook niet uit. Maar obstakels om motorfietsen méér in te zetten zijn de beschikbaarheid van voldoende kandidaten die bekwaam moeten zijn om met een motor te rijden én ook de skills op het terrein moeten hebben.

Motoren worden ook ingezet voor het vervoer van bloedstalen in het kader van orgaantransplantaties. Control Logistics doet dat sinds 2013 en heeft momenteel zeven motoren in bedrijf, voornamelijk in de periode februari-maart tot en met september. "Als je kijkt naar het fileprobleem in België weet je waarom we motoren inzetten," zegt men daar. "Probeer maar eens om 17.00 uur van Gent naar Leuven te rijden... Dan is de motor ideaal." Daarnaast kan de motor nog voor ander zaken gebruikt worden zoals bij branden en zelfs bij files. Kortom, overal waar snel ter plaatse komen van (levens)belang is, is het inzetten van motorfietsen zeker het overwegen waard, besluit Febiac.(Belga)

Febiac heeft al vaker gewezen op de voordelen van motoren en scooters als het om mobiliteit gaat. Logisch ook dat bedrijven en instellingen waar het om een snelle reactie gaat (verkeersongevallen, brand....) motoren inzetten om snel bij de plaats van een incident te komen. Motorambulances zijn daar een voorbeeld van. In Wervik heeft verpleegkundige Bernard Geldolf een motorambulance (Medi-Moto) voor evenementen, zoals wieler- en loopwedstrijden. In het buitenland (onder ander Australië, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) zijn motorambulances als 'rapid response vehicles' al meer in gebruik. In ons land is het nog eerder uitzonderlijk. Niet dat men in ons land de mogelijkheden ervan niet ziet. De wetgeving sluit het gebruik van motorfietsen in medische hulpverlening ook niet uit. Maar obstakels om motorfietsen méér in te zetten zijn de beschikbaarheid van voldoende kandidaten die bekwaam moeten zijn om met een motor te rijden én ook de skills op het terrein moeten hebben.Motoren worden ook ingezet voor het vervoer van bloedstalen in het kader van orgaantransplantaties. Control Logistics doet dat sinds 2013 en heeft momenteel zeven motoren in bedrijf, voornamelijk in de periode februari-maart tot en met september. "Als je kijkt naar het fileprobleem in België weet je waarom we motoren inzetten," zegt men daar. "Probeer maar eens om 17.00 uur van Gent naar Leuven te rijden... Dan is de motor ideaal." Daarnaast kan de motor nog voor ander zaken gebruikt worden zoals bij branden en zelfs bij files. Kortom, overal waar snel ter plaatse komen van (levens)belang is, is het inzetten van motorfietsen zeker het overwegen waard, besluit Febiac.(Belga)