Honda zet licht op groen voor serieproductie NSX

18/03/16 om 18:40 - Bijgewerkt om 18:40

Bron: Belga

Honda gaat eind april van start met de productie van haar nieuwe supercar, de NSX. Deze bolide zal in een gloednieuwe productiesite in Marysville, Ohio worden geassembleerd. De eerste leveringen in Europa zijn voorzien voor de herfst.

Honda zet licht op groen voor serieproductie NSX

Honda zet licht op groen voor serieproductie NSX © BELGA

Honda noemt het geen fabriek maar wel "The Performance Manufacturing Centre". De site werd enkel gebouwd met het oog op de productie van de NSX. Alles is aangepast om er relatief kleine productievolumes te draaien en daarbij gebruik te maken van vernieuwende technieken op vlak van constructie, schildering, montage en kwaliteitscontrole. Deze NSX wordt gebouwd rond een aluminium spaceframe en men gebruikt ook verschillende kunststoffen om het gewicht van de supercar zo laag mogelijk te houden.

Het laswerk gebeurt voornamelijk door robots omwille van de precizie. De fabriek biedt werkgelegenheid voor een honderdtal monteurs. De bi-turbo V6-motor wordt met de hand geassembleerd in de nabijgelegen site van Anna, Ohio. Voor de NSX wordt geleverd ondergaat hij een testprocedure die gelijk staat met een inrijfase van 150 miles. Enkel zo is elke nieuw geleverde NSX klaar om meteen het circuit op te gaan.

(Belga)

Onze partners