De brandstofcellen zullen in de GM-fabriek van Michigan worden vervaardigd waar vandaag al batterijen voor elektrische voertuigen worden gemaakt. Men hoopt de productie tegen 2020 te kunnen opstarten. Die zou goed zijn voor 100 extra jobs.

Honda en GM werken al sinds 2013 samen op vlak van waterstof. De samenwerking slaat op de brandstofcel en het opslagsysteem voor waterstof. Deze brandstof is de langetermijnvisie op een schone auto. Een voertuig met brandstofcel tankt enkel waterstof. Deze brandstof wordt in de brandstofcel omgezet in elektriciteit. De aandrijving gebeurt met een elektromotor, want de brandstofcelwagen is per definitie een elektrische wagen. De batterij (die we vandaag kennen) wordt vervangen door een brandstofcel en een opslagtank voor waterstof. De enige emissie van de brandstofcel bij het omzetten van waterstof in stroom, is zuiver water.

Honda lanceerde eind vorig jaar de eerste auto met brandstofcel. Dat was de Clarity Fuel Cell. Die is momenteel enkel in de VS en in Japan beschikbaar. GM zou ook fuel cell-toepassingen buiten de autosector overwegen.(Belga)

De brandstofcellen zullen in de GM-fabriek van Michigan worden vervaardigd waar vandaag al batterijen voor elektrische voertuigen worden gemaakt. Men hoopt de productie tegen 2020 te kunnen opstarten. Die zou goed zijn voor 100 extra jobs. Honda en GM werken al sinds 2013 samen op vlak van waterstof. De samenwerking slaat op de brandstofcel en het opslagsysteem voor waterstof. Deze brandstof is de langetermijnvisie op een schone auto. Een voertuig met brandstofcel tankt enkel waterstof. Deze brandstof wordt in de brandstofcel omgezet in elektriciteit. De aandrijving gebeurt met een elektromotor, want de brandstofcelwagen is per definitie een elektrische wagen. De batterij (die we vandaag kennen) wordt vervangen door een brandstofcel en een opslagtank voor waterstof. De enige emissie van de brandstofcel bij het omzetten van waterstof in stroom, is zuiver water. Honda lanceerde eind vorig jaar de eerste auto met brandstofcel. Dat was de Clarity Fuel Cell. Die is momenteel enkel in de VS en in Japan beschikbaar. GM zou ook fuel cell-toepassingen buiten de autosector overwegen.(Belga)