De klimaattop COP23 vindt plaats van 6 tot 17 november en zou een nieuwe etappe moeten inluiden voor de uitvoering van het Akkoord van Parijs en een versnelling opgang moeten brengen naar de overgang van een duurzame ontwikkeling zonder invloed op het klimaat. Waterstof is een van de belangrijkste items op deze conferentie van twee weken. Het ligt dan ook voor de hand dat de voertuigen die de deelnemers ter beschikking worden gesteld voor de verplaatsingen tussen de verschillende sites op waterstof functioneren.

Honda levert hiervoor twee Clarity Fuel Cells, die als "schone shuttles" tussen de verschillende locaties voor de vergaderingen gebruikt zullen worden door de overheden, waarnemers, bedrijven en journalisten. "De Clarity Fuel Cel is momenteel het verst geëvolueerde voertuig met een brandstofcel ter wereld", zegt men bij Honda. "Dit model onderscheidt zich zo van de andere voertuigen op alternatieve brandstoffen die vaak een compromis aangaande hun concept bieden. Het pakket brandstofcellen met een vermogen van 103 kW is voldoende compact om een plaats te krijgen onder de motorkap in plaats van onder de vloer zodat er meer ruimte in het interieur ontstaat. Het resultaat: een waterstofauto die vijf personen comfortabel kan herbergen."

De komst van de nieuwe Clarity Fuel Cell in Europa vormt een cruciaal element voor de "Elektrische Visie" die Honda op het Salon van Genève 2017 aankondigde en als doel heeft ervoor te zorgen dat 2/3 van de Honda-modellen tegen 2025 wordt aangedreven door een elektromotor. (Belga)

De klimaattop COP23 vindt plaats van 6 tot 17 november en zou een nieuwe etappe moeten inluiden voor de uitvoering van het Akkoord van Parijs en een versnelling opgang moeten brengen naar de overgang van een duurzame ontwikkeling zonder invloed op het klimaat. Waterstof is een van de belangrijkste items op deze conferentie van twee weken. Het ligt dan ook voor de hand dat de voertuigen die de deelnemers ter beschikking worden gesteld voor de verplaatsingen tussen de verschillende sites op waterstof functioneren.Honda levert hiervoor twee Clarity Fuel Cells, die als "schone shuttles" tussen de verschillende locaties voor de vergaderingen gebruikt zullen worden door de overheden, waarnemers, bedrijven en journalisten. "De Clarity Fuel Cel is momenteel het verst geëvolueerde voertuig met een brandstofcel ter wereld", zegt men bij Honda. "Dit model onderscheidt zich zo van de andere voertuigen op alternatieve brandstoffen die vaak een compromis aangaande hun concept bieden. Het pakket brandstofcellen met een vermogen van 103 kW is voldoende compact om een plaats te krijgen onder de motorkap in plaats van onder de vloer zodat er meer ruimte in het interieur ontstaat. Het resultaat: een waterstofauto die vijf personen comfortabel kan herbergen."De komst van de nieuwe Clarity Fuel Cell in Europa vormt een cruciaal element voor de "Elektrische Visie" die Honda op het Salon van Genève 2017 aankondigde en als doel heeft ervoor te zorgen dat 2/3 van de Honda-modellen tegen 2025 wordt aangedreven door een elektromotor. (Belga)