Honda Civic krijgt automaat

26/07/18 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:28

Bron: Belga

Hoewel Japanse constructeurs zich in het verleden eerder als koele minnaars van dieselmotoren hebben opgeworpen, zien we uitgerekend vandaag - in het post-Dieselgate tijdperk - een kentering. Honda verruimt zijn dieselgamma met de komst van een automatische transmissie voor de Civic diesel.

Honda Civic krijgt automaat

Honda Civic krijgt automaat © BELGA

Honda biedt voortaan naast de traditionele manuele zesversnellingsbak ook een gloednieuwe negentrapsautomaat aan in combinatie met de 1.6 liter grote dieselmotor. Die 1.6 i-DTEC levert 120 pk en biedt 300 Nm aan trekkracht vanaf 2.000 omwentelingen.

Omdat de automaat over meer versnellingen beschikt dan de handgeschakelde bak, kan hij optimaal gebruik maken van het aanwezige motorkoppel, waardoor hij de toerentallen en het bijhorende brandstofverbruik drukt. De Civic stoot amper 108 gram CO2 uit per km.

Honda monteerde eveneens een aangepaste turbolader met een variabele geometrie die men veel nauwkeuriger kan aansturen. In combinatie met een NOx-katalysator zorgt dat voor veel betere prestaties op vlak van emissie van stikstofoxides. Deze combinatie van motor en versnellingsbak zal zowel beschikbaar zijn op de vijfdeursversie die in het Britse Swindon wordt gebouwd.

Ook de vierdeursversie die in Turkije van de band rolt krijgt deze aandrijflijn. Deze modellen zullen op korte termijn ook in België worden aangeboden.(Belga)

Onze partners