Polestar, het sportmerk van Volvo Car Group, heeft bekendgemaakt dat het zijn vleugels uitslaat als nieuw, zelfstandig merk voor elektrische sportwagens. Het bevestigde dat het al plannen heeft voor de eerste drie modellen, voor een nieuwe speciaal gebouwde productievestiging in China en voor een klantgerichte toegang tot de markt die een nieuwe maatstaf moet worden voor de hele sportwagensector.

Het nieuwe merk heeft ook zijn Polestar 1 onthuld, de eerste wagen van het bedrijf, die midden 2019 van de band moet rollen. Het is een Gran Turismo-tweedeurscoupé met twee zitplaatsen achteraan en een elektrische sporthybrideaandrijving. De wagen heeft een elektrisch bereik van 150 km - geen enkele hybridewagen op de markt doet beter - en een verbrandingsmotor ter ondersteuning. Met zijn vermogen van 600 pk en koppel van 1.000 Nm hoort hij uiteraard thuis in het sportwagensegment.

De Polestar 1 mag dan wel gebaseerd zijn op de Scalable Platform Architecture (SPA) van Volvo, ongeveer de helft van het design is volledig nieuw en op maat ontworpen. Hij heeft een hele resem nieuwe technologieën meegekregen om zijn dynamische rijkenmerken kracht bij te zetten, stuk voor stuk met het doel om er een echt sportieve wagen van te maken. De Polestar 1 wordt als allereerste wagen ter wereld uitgerust met de gloednieuwe, toonaangevende en geavanceerde CESi-chassistechnologie (Continuously Controlled Electronic Suspension) van Öhlins. Dankzij de carrosserie in koolstofvezel is de wagen lichter met een 45% betere torsiestijfheid, en heeft hij een lager zwaartepunt. Ook maakt de dubbele elektrische achteras koppeloverdracht mogelijk. Daardoor krijgt elk wiel precieze acceleratie, zodat de wagen ook in de bochten maximaal grip heeft op de weg en zijn snelheid kan behouden.

Weldra zal de Polestar 1 worden geproduceerd in het speciaal gebouwde Polestar Production Centre in het Chinese Chengdu, dat midden 2018 afgewerkt zou moeten zijn. Later in 2019 gaat de productie van de Polestar 2 van start, het eerste batterijaangedreven elektrisch voertuig (BEV) dat de Volvo Car Group zal bouwen.(Belga)

Polestar, het sportmerk van Volvo Car Group, heeft bekendgemaakt dat het zijn vleugels uitslaat als nieuw, zelfstandig merk voor elektrische sportwagens. Het bevestigde dat het al plannen heeft voor de eerste drie modellen, voor een nieuwe speciaal gebouwde productievestiging in China en voor een klantgerichte toegang tot de markt die een nieuwe maatstaf moet worden voor de hele sportwagensector.Het nieuwe merk heeft ook zijn Polestar 1 onthuld, de eerste wagen van het bedrijf, die midden 2019 van de band moet rollen. Het is een Gran Turismo-tweedeurscoupé met twee zitplaatsen achteraan en een elektrische sporthybrideaandrijving. De wagen heeft een elektrisch bereik van 150 km - geen enkele hybridewagen op de markt doet beter - en een verbrandingsmotor ter ondersteuning. Met zijn vermogen van 600 pk en koppel van 1.000 Nm hoort hij uiteraard thuis in het sportwagensegment.De Polestar 1 mag dan wel gebaseerd zijn op de Scalable Platform Architecture (SPA) van Volvo, ongeveer de helft van het design is volledig nieuw en op maat ontworpen. Hij heeft een hele resem nieuwe technologieën meegekregen om zijn dynamische rijkenmerken kracht bij te zetten, stuk voor stuk met het doel om er een echt sportieve wagen van te maken. De Polestar 1 wordt als allereerste wagen ter wereld uitgerust met de gloednieuwe, toonaangevende en geavanceerde CESi-chassistechnologie (Continuously Controlled Electronic Suspension) van Öhlins. Dankzij de carrosserie in koolstofvezel is de wagen lichter met een 45% betere torsiestijfheid, en heeft hij een lager zwaartepunt. Ook maakt de dubbele elektrische achteras koppeloverdracht mogelijk. Daardoor krijgt elk wiel precieze acceleratie, zodat de wagen ook in de bochten maximaal grip heeft op de weg en zijn snelheid kan behouden.Weldra zal de Polestar 1 worden geproduceerd in het speciaal gebouwde Polestar Production Centre in het Chinese Chengdu, dat midden 2018 afgewerkt zou moeten zijn. Later in 2019 gaat de productie van de Polestar 2 van start, het eerste batterijaangedreven elektrisch voertuig (BEV) dat de Volvo Car Group zal bouwen.(Belga)