De tijd dat men smalend over een 'Polootje' sprak behoort tot een ver verleden. De zesde generatie is ruim 4 meter lang, waarmee de kloof met grote broer Golf niet meer zo groot is en dit model zelfs een volwaardige gezinswagen kan zijn. De nieuwe Polo maakt gebruik van het MQB-platform van de Volkswagen Groep, dat reeds door neef Seat Ibiza werd ingewijd, en brengt een groei in alle dimensies teweeg. Passagiers zitten voortaan zeer ruim aan boord en de koffer met een inhoud van 351 liter laat toe ook heel wat bagage mee te nemen.

De nieuwe generatie van de Polo pakt ook uit met heel wat gloednieuwe technologie, zoals het digitale instrumentenbord Active Info Display, het semi-zelfstandige parkeersysteem Park Assist, adaptieve schokdempers of een infotainmentsysteem met geconnecteerde diensten. Voor de aandrijving is er keuze uit een ruim aanbod van motoren die functioneren op benzine, diesel of aardgas met vermogens tussen 65 pk en 200 pk voor de topversie GTI. De nieuwe VW Polo komt eind dit jaar op de markt.(Belga)

Voor meer relevante informatie, zie ook Tweedehands VW Polo te koop

De tijd dat men smalend over een 'Polootje' sprak behoort tot een ver verleden. De zesde generatie is ruim 4 meter lang, waarmee de kloof met grote broer Golf niet meer zo groot is en dit model zelfs een volwaardige gezinswagen kan zijn. De nieuwe Polo maakt gebruik van het MQB-platform van de Volkswagen Groep, dat reeds door neef Seat Ibiza werd ingewijd, en brengt een groei in alle dimensies teweeg. Passagiers zitten voortaan zeer ruim aan boord en de koffer met een inhoud van 351 liter laat toe ook heel wat bagage mee te nemen. De nieuwe generatie van de Polo pakt ook uit met heel wat gloednieuwe technologie, zoals het digitale instrumentenbord Active Info Display, het semi-zelfstandige parkeersysteem Park Assist, adaptieve schokdempers of een infotainmentsysteem met geconnecteerde diensten. Voor de aandrijving is er keuze uit een ruim aanbod van motoren die functioneren op benzine, diesel of aardgas met vermogens tussen 65 pk en 200 pk voor de topversie GTI. De nieuwe VW Polo komt eind dit jaar op de markt.(Belga)Voor meer relevante informatie, zie ook Tweedehands VW Polo te koop