Hier is de nieuwe Mercedes G Klasse

04/01/18 om 20:45 - Bijgewerkt om 20:46

Bron: Belga

De officiële onthulling van de nieuwe Mercedes G Klasse was voor 15 januari voorzien, maar een lek op internet gooide roet in het eten. Zo laten we u nu reeds de nieuwe generatie van de iconische Duitse terreinwagen ontdekken.

Hier is de nieuwe Mercedes G Klasse

Hier is de nieuwe Mercedes G Klasse © BELGA

Uiterlijk lijkt de nieuwe generatie van de G Klasse als twee druppels water op de vorige met nog steeds de typische hoekige en stoere koetswerktrekken. Wel zorgen nieuwe lichtblokken met leds voor een modern en vernieuwend accent.

Aan de binnenzijde zijn de vernieuwingen veel frappanter met in de eerste plaats de nieuwe cockpit van een breed digitaal display met twee 12,3" grote infotainmentschermen. Verder werd de binnenruimte geoptimaliseerd met vooral meer beenruimte achterin, doordat de achterstoelen verder naar achter werden gemonteerd. Daardoor heeft men ook vooraan meteen wat meer beenruimte.

De G Klasse maakt nog steeds nog steeds gebruik van een robuust ladderchassis met achteraan een starre as en vooraan een onafhankelijke ophanging. Met een aanrijhoek van 31 graden en een waaddiepte van 80 centimeter beschikt de Mercedes over zeer degelijke terreincapaciteiten. Nieuw is de 'G-Mode' die de demping specifiek aanpast voor offroad rijden. Schakelen gebeurt via een negentrapsautomaat en camera's rondom leveren assistentie bij zowel het parkeren als het offroad rijden.(Belga)

Onze partners