In Europa wordt dit model erg belangrijk voor de toekomst van Jeep, omdat de Compass wordt gelanceerd in het populaire segment van compacte SUV's dat nu jaarlijks goed is voor een verkoop van 6,3 miljoen voertuigen en nog verder blijft groeien. Tegen 2020 verwacht men een jaarlijkse afzet van 2 miljoen wagens in dit segment, enkel in Europa.

Om optimaal gewapend te zijn tegen de sterke concurrentie biedt de Compass twee benzine- en drie dieselmotoren met verschillende transmissiecombinaties en vier uitvoeringen: Sport, Longitude, Limited en Trailhawk met buitengewone offroad-mogelijkheden. De Compass volgt de bekende Jeep-styling die nog steeds goed in de smaak valt. De vloeiende daklijn, de gespierde flanken en de accenten in chroom maken er een stijlvolle en dynamische verschijning van. Zeker met het optionele zwart glanzende dak krijgt deze Jeep een premium look. De nieuwe Jeep Compass verschijnt tegen de zomer bij de dealers met een basisprijs van wellicht minder dan 25.000 euro.(Belga)

In Europa wordt dit model erg belangrijk voor de toekomst van Jeep, omdat de Compass wordt gelanceerd in het populaire segment van compacte SUV's dat nu jaarlijks goed is voor een verkoop van 6,3 miljoen voertuigen en nog verder blijft groeien. Tegen 2020 verwacht men een jaarlijkse afzet van 2 miljoen wagens in dit segment, enkel in Europa.Om optimaal gewapend te zijn tegen de sterke concurrentie biedt de Compass twee benzine- en drie dieselmotoren met verschillende transmissiecombinaties en vier uitvoeringen: Sport, Longitude, Limited en Trailhawk met buitengewone offroad-mogelijkheden. De Compass volgt de bekende Jeep-styling die nog steeds goed in de smaak valt. De vloeiende daklijn, de gespierde flanken en de accenten in chroom maken er een stijlvolle en dynamische verschijning van. Zeker met het optionele zwart glanzende dak krijgt deze Jeep een premium look. De nieuwe Jeep Compass verschijnt tegen de zomer bij de dealers met een basisprijs van wellicht minder dan 25.000 euro.(Belga)