Voor Harrods is het in zekere zin een terugkeer naar de roots, want bijna honderd jaar geleden gebruikte deze Britse winkel uit Knightsbridge al elektrisch aangedreven wagentjes voor de leveringen. Ze werden gebouwd door het Amerikaanse merk Walker en hadden volle banden. De grote Britse winkelketen is het jongste Europese bedrijf dat de Nissan e-NV200 in zijn wagenpark opneemt. In Europa heeft Nissan tot nu toe al meer dan 27.000 elektrische voertuigen verkocht aan bedrijven.

Deze Nissan e-NV200 werd speciaal aangepast aan de leveringsbehoeften van Harrods. De laadruimte van de bestelwagen is volledig gekoeld en er is ook een special rek voorzien waarop men groenten en fruit in ideale omstandigheden kan vervoeren. Het koetswerk is in de klassieke Harrods-kleuren (groen en goud) gelakt en het valt op die manier meteen op in het straatbeeld.

Deze e-NV200 heeft een autonomie van 170 km met één batterijlading en kan tot vijftig leveringen per week afwerken. De wagen rijdt gemiddeld 241 km per week in de regio Londen. Op die manier hoeft men de batterij slechts één keer per week bij te laden", weet men bij Nissan. Harrods is voortaan één van 900 bedrijven wereldwijd die gebruik maken van elektrische voertuigen van Nissan-makelij om het leefmilieu in de steden te verbeteren.(Belga)

Voor Harrods is het in zekere zin een terugkeer naar de roots, want bijna honderd jaar geleden gebruikte deze Britse winkel uit Knightsbridge al elektrisch aangedreven wagentjes voor de leveringen. Ze werden gebouwd door het Amerikaanse merk Walker en hadden volle banden. De grote Britse winkelketen is het jongste Europese bedrijf dat de Nissan e-NV200 in zijn wagenpark opneemt. In Europa heeft Nissan tot nu toe al meer dan 27.000 elektrische voertuigen verkocht aan bedrijven.Deze Nissan e-NV200 werd speciaal aangepast aan de leveringsbehoeften van Harrods. De laadruimte van de bestelwagen is volledig gekoeld en er is ook een special rek voorzien waarop men groenten en fruit in ideale omstandigheden kan vervoeren. Het koetswerk is in de klassieke Harrods-kleuren (groen en goud) gelakt en het valt op die manier meteen op in het straatbeeld.Deze e-NV200 heeft een autonomie van 170 km met één batterijlading en kan tot vijftig leveringen per week afwerken. De wagen rijdt gemiddeld 241 km per week in de regio Londen. Op die manier hoeft men de batterij slechts één keer per week bij te laden", weet men bij Nissan. Harrods is voortaan één van 900 bedrijven wereldwijd die gebruik maken van elektrische voertuigen van Nissan-makelij om het leefmilieu in de steden te verbeteren.(Belga)