Groene wagens op het Autosalon: Citroën DS 5

Met de DS 5 introduceert Citroën op het Autosalon een ‘full hybrid’ diesel die sterke prestaties en rijplezier met een lage CO²-uitstoot combineert.

De Citroën DS5 Hybrid 4 verenigt een 2.0 liter dieselmotor vooraan met een elektrische motor achteraan. Die zorgen dus voor 200 pk vermogen terwijl de CO²-uitstoot toch nipt onder de 100 gr/km wordt gehouden.

De Hybrid 4-technologie maakt rijden in vier verschillende modi mogelijk: de AUTO-modus optimaliseert het brandstofverbruik, bij de SPORT-modus worden de acceleraties en de schakelbewegingen dynamischer dankzij het elektrische ‘boost’-effect en de ZEV-modus (Zero Emission Vehicle) laat u toe volledig elektrisch te rijden – dit met een volledig opgeladen batterij maximaal 4 kilometer lang aan een snelheid van 60 km/u, ideaal voor in de stad dus. De 4WD-modus (vierwielaandrijving) ten slotte is geschikt voor moeilijke terreinen met weinig grip.

De wagen hoeft overigens nooit aan het stopcontact te worden opgeladen. Wanneer u het gaspedaal loslaat, wordt de bewegingsenergie van de wielen omgezet in elektriciteit.

Prijs van de Citroën DS 5 Hybrid 4: vanaf 37.635 euro. (KVDA)

Partner Content