‘Groene’ wagen van de Dag: Skoda Rapid

Milieuvriendelijk en betaalbaar? Knack stelt de ‘groene’ wagens van het autosalon aan u voor.

De nieuwe Skoda Rapid is verkrijgbaar met zuinige benzine- en dieselmotoren en blijft voor de basisversie onder de 15.000 euro.De Rapid, het zesde model van Skoda, is een compacte berline en positioneert zich tussen de Fabia en de Octavia. De wagen werd eind vorig jaar op de Belgische markt losgelaten.

Deze vijfdeurs meet 4,48 meter maar biedt erg veel binnenruimte. Elke millimeter werd optimaal benut: zo bevindt het reflecterende veiligheidshesje zich onder de bestuurdersstoel en zit er een ijskrabber in de tankklep. Het koffervolume bedraagt 550 liter.

Onder de motorkap van de Rapid is er de keuze tussen drie benzinemotoren – 1.2 (74 pk), 1.2 TSi (86 pk) en 1.4 TSi (122 pk) – of een 1.6 TDI-dieselmotor, goed voor 90 pk. Die laatste weet zijn verbruik tot 4,2 liter per 100 kilometer en zijn CO²-uitstoot tot 109 gram per kilometer te beperken.

Dankzij het stop-startsysteem, de energierecuperatie tijdens het remmen en hun banen met lage rolweerstand pitsen de GreenTex-varianten (benzine en diesel) nog eens vijf à acht procent af van het verbruik. Meer info op www.skoda.be.

De basisversie van de Skoda Rapid is al te koop voor net geen 15.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content