Deze conceptband krijgt een vernieuwende sensortechnologie die de controlesystemen van de autonoom rijdende auto beter kan informeren. Het gaat over informatie over de auto zelf, maar de wagen verzamelt ook info over voetgangers en de (intelligente) verkeersinfrastructuur. De nieuwe GoodYear IntelliGrip kan een cruciale rol spelen in het uitwisselen van de informatiestroom.

Verantwoordelijken van grote steden die bevraagd werden in het kader van een studie van het Wereld Economisch Forum geven aan dat autonome voertuigen al binnen tien jaar een realiteit kunnen worden. Dankzij de doorgedreven sensortechnologie en door het specifieke loopvlak van de IntelliGrip-conceptband kan men veel informatie over de staat van het wegdek en de klimatologische omstandigheden verzamelen. Om de staat van de banden en de rijbaan te kunnen inschatten, communiceert de band met de boordelektronica van de wagen. Een en ander moet de prestaties van de wagen maar vooral het veiligheidsniveau verbeteren. Wanneer de band een nat of glad wegdek detecteert, zal de autonome wagen onmiddellijk zijn snelheid aanpassen. Op die manier is de band in staat om de remweg te verkorten en de grip in bochten te optimaliseren. Het is ook een extra hulpmiddel om de systemen die ongevallen voorkomen beter te laten werken.(Belga)

Deze conceptband krijgt een vernieuwende sensortechnologie die de controlesystemen van de autonoom rijdende auto beter kan informeren. Het gaat over informatie over de auto zelf, maar de wagen verzamelt ook info over voetgangers en de (intelligente) verkeersinfrastructuur. De nieuwe GoodYear IntelliGrip kan een cruciale rol spelen in het uitwisselen van de informatiestroom. Verantwoordelijken van grote steden die bevraagd werden in het kader van een studie van het Wereld Economisch Forum geven aan dat autonome voertuigen al binnen tien jaar een realiteit kunnen worden. Dankzij de doorgedreven sensortechnologie en door het specifieke loopvlak van de IntelliGrip-conceptband kan men veel informatie over de staat van het wegdek en de klimatologische omstandigheden verzamelen. Om de staat van de banden en de rijbaan te kunnen inschatten, communiceert de band met de boordelektronica van de wagen. Een en ander moet de prestaties van de wagen maar vooral het veiligheidsniveau verbeteren. Wanneer de band een nat of glad wegdek detecteert, zal de autonome wagen onmiddellijk zijn snelheid aanpassen. Op die manier is de band in staat om de remweg te verkorten en de grip in bochten te optimaliseren. Het is ook een extra hulpmiddel om de systemen die ongevallen voorkomen beter te laten werken.(Belga)